šolanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
majči::tsj

šolanje

ObjavaNapisal majči::tsj » 06 Avg 2002 10:15

Zanima me kako je z izrednim izobraževanjem. Rada bi končala gimnazijo, zato me zanima tudi t.i. izobraževanje odraslih. Kdaj je vpis, kakšni so pogoji, se da narediti dva letnika v enem, kje vse so te šole,.... Sem namreč iz Celja.
Zaradi počitnic ne pridem do šolske svetovalne službe.
Že v naprej hvala!
odgovor psihologinje::tsj

Re: šolanje

ObjavaNapisal odgovor psihologinje::tsj » 07 Avg 2002 12:30

Dne 27.7.2002 je izšel Razpis za izobraževanje odraslih v šolskem letu 2002/03. Razpis si lahko izposodiš v Knjižnici ali na Zavodu za zaposlovanje v Celju, Ljubljanska 14. V razpisu boš našla odgovore na zastavljena vprašanja, poleg tega pa so na Zavodu poklicni svetovalci, ki ti bodo lahko pomagali pri poklicni odločitvi oz. te servisirali s potrebnimi informacijami.
Gimnazijo lahko zaključiš na dva načina, kar je odvisno od letnika, ki si ga že opravila. V primeru, da imaš zaključene tri letnike in si prekinila izobraževanje za najmanj eno leto, se lahko vpišeš na maturitetni tečaj (traja eno leto), ki ga izvajajo na Srednji ekonomski šoli v Celju - informativen dan bo 10.9.2002 ob 16.00 uri in na Šolskem centru Celje, kjer bo informativen dan potekal 18.9.2002 ob 17.00 uri.
V primeru, da še nisi zaključila 3. letnika, pa lahko gimnazijski program nadaljuješ prav tako na Šolskem centru Celje. Datum vpisa boš izvedela na informativnem dnevu.
Lepo pozdravljena.

Andreja Jurko univ.dipl.psih.