posilstvo

Vprašanja na tosemjaz.net.
AAAllllikkookjkklj!!::tsj

posilstvo

ObjavaNapisal AAAllllikkookjkklj!!::tsj » 27 Jul 2002 10:21

pozdravljeni vsi skupaj!

Zgodilo se mi je najhujše v življenju: nekdo me je spolno zlorabil. to se je zgodilo pred 4 mesecemi, vendar nisem nobenemu hotela povedati. stara sem 13let. ne vem kaj narediti, na policijo pa ne upam, ker mi je ta oseba zagrozila z raznimi stvarmi. Tudi staršema ne upam nič povedat.
Prosim vas za nasvet. Hvala.
AAAllllikkookjkklj!!
odgovor uredništva::tsj

Re: posilstvo

ObjavaNapisal odgovor uredništva::tsj » 29 Jul 2002 13:30

Draga deklica

Res se ti je zgodilo nekaj zelo hudega in prav ponosna sem, da si del zgodbe zaupala naši spletni strani. Tak problem človek zelo težko reši sam, sploh če je tako mlad kot ti. Svetovalka, ki ima izkušnje s takimi problemi, ti bo na spletni strani odgovorila v naslednjih dneh.

Če se morda želiš s strokovnjakom telefonsko ali osebno pogovoriti, pokliči na Svetovalni center za mladostnike in starše v Ljubljani, Gotska 18, na telefon 01 583 75 00.

V začetku se ti sploh ni treba predstaviti s pravim imenom in si lahko brez skrbi, da tvoje iskanje pomoči ne bo prišlo na uho neželeni osebi.

Zelo prav je, da si zbrala pogum in zapisala svojo stisko. Potrebno se je o njej pogovoriti z osebo, ki ji boš zaupala in ki ima izkušnje s podobnimi dekleti.

Dogodka ni prav samo pozabiti, ob strokovnem vodenju boš doživljaj v sebi predelala in ga sčasoma prerasla, istočasno pa okrepila svojo osebnost, tako da kasneje v življenju ne boš imela posledic.

Počakaj na odgovor, oglasi se še kaj in nikar ne misli, da si sama kriva za to, kar se ti je zgodilo. Želimo ti veliko poguma.
Damjana
Primož::tsj

Re: posilstvo

ObjavaNapisal Primož::tsj » 01 Avg 2002 12:35

Zaupaš se lahko tudi na tem forumu, kjer se s podobnimi problemi ukvarja Društvo proti spolnemu nasilju žensk.primož
odgovor strokovnjaka::tsj

Re: posilstvo

ObjavaNapisal odgovor strokovnjaka::tsj » 05 Avg 2002 11:14

Pozdravljena!

Pišeš, da si bila spolno zlorabljena in da o tem nisi mogla nikomur povedati. Svetujem ti, da se obrneš na strokovnjaka na najblijžnjem Centru za socialno delo ali na enem od svetovalnih centrov za otroke, mladostnike in starše (Ljubljana, Maribor, Koper, Novo mesto), na šolskega svetovalnega delavca ali psihologa v zdravstvenem domu. Lahko pa pokličeš mene v Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani, telefon 01/5837500 ali direktno 01/5837530 - po 26.8.2002.
Lahko pokličeš anonimno, tako da se ne predstaviš oziroma ne poveš pravega imena.

Vida Ribičič
specialistka klinične psihologije