Neposrečeni orgazmi

Vprašanja na tosemjaz.net.
Neposrečena::tsj

Neposrečeni orgazmi

ObjavaNapisal Neposrečena::tsj » 21 Jul 2002 22:35

Pozdravljeni!

Ne morem doživeti orgazma, stara sem 23 let.
Masturbiram na ta način, da si potisnem med noge deko (si jo namestim) in začnem se migati kot mi paše ter predestavljam si sex v dvoje. To delam že od približno 6. leta starosti (ne da bi takrat že znala, kaj je to masturbacija ali orgazem, le dober feeling sem občutila), sicer oblečena. Drugače ne masturbiram. Orgazmi so lepi.

Imam pa partnerja 3 leta in pri tem (obični spolni odnos)nikoli nisem dosegla orgazma. Tudi ne, če me draži (ali poriva) s prstom. Čutim, da mi hoče priti in paše mi, vendar še nikoli.

Mislim, da tudi z drugimi moškimi ne bi bila uspešna.
Je to mogoče zaradi masturbiranja od 6. leta naprej in sem se tako navadila?
Ali pa še naj čakam, saj nekateri 1. doživijo po 25. letu starosti?
Ali pa naj neham s tem načinom masturbiranja?

Sicer me partner v zadnjih časih ne privlači več, ničesar ne čutim do njega, v sexu ne uživam. Kot da mi sploh ne paše sex, zna tudi boleti, nisem sproščena, komaj čakam, da bo konec.
Kaj proti temu?

Hvala za nasvet in mnenje, lp.
odgovor ginekologinje::tsj

Re: Neposrečeni orgazmi

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 23 Jul 2002 08:19

Če doživljaš orgazem pri masturbiranju, potem boš doživljala orgazem tudi s spolnim partnerjem, samo verjetno za to rabiš več potrpljenja , razumevanja ali pa medsebojne privlačnosti. Nekatere ženske nikoli ne doživijo vaginalnega orgazma, uživajo pa pri drugih oblikah spolne potešitve. Ker te partner očitno ne privlači več ali dovolj, boš z masturbiranjem verjetno nadaljevala do takrat, ko boš srečala partnerja, ki ti bo tudi v spolnosti ustrezal. Sama masturbacija ni razlog za nedoseganje orgazma s partnerjem.

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije in porodništva
Ena::tsj

Re: Neposrečeni orgazmi

ObjavaNapisal Ena::tsj » 25 Jul 2002 15:02

Priporočam ti samozadovoljevanje.
ODGOVOR: Samozadovoljevanje je v bistvu dotikanje svojega lastnega telesa tako, kot ti najbolj paše in da pri tem najbolj uživaš. Vsaj tako vsakdo začne. Potem se pa počasi naučiš tehnike, kako doseči orgazem.

Opisala ti bom tri tehnike, s katerimi lahko doživiš orgazem. Vendar preden se lotiš teh tehnik, se moraš dotikati lastnega telesa, tako da ti je najbolj všeč. Dekleta to najlaže počnejo, če si predstvljajo, da se jih dotika tisti fant, do katerega gojijo neko simpatijo, čutijo privlačnost ali so vanj zaljubljene.

Torej: predstavljaj si, da so tvoje roke zdaj njegove, in dotikaj se tako, kot si želiš, da bi se te on dotikal. Smisel obojega je, da se nekako vzburiš in si tako olajšaš delo. Potem poskusi eno izmed naslednjih tehnik:

1. Ležiš na hrbtu in sprostiš noge, tako da imaš kolena nekoliko nagnjena navzven. Potem položiš svojo roko na splovilo in začneš risati majhne kroge. Načeloma uporabljaš pri tem v glavnem tri prste: kazalec, sredinec in prstanec. Sredinec mora ležati med sramnima ustmicama, ostala dva prsta pa takoj ob njem. Začneš risati majhne kroge in seveda nežno pritiskaš. Poskušaj premikati roko nekoliko navzgor in navzdol, tako da boš čimprej našla pravo lokacijo - točko, kjer ti najbolj paše. Potem nadaljuješ s tem, dakler ne dosežeš oragazma. Seveda se lahko vmes še kaj ustaviš, se še kje drugje pobožaš in potem nadaljuješ. Če na koncu ne veš, ali si dosegla orgazem ali ga nisi, potem ga gotovo nisi. Ko ga boš namreč dosegla, boš stoprocentno vedela, da si ga.

2. Pri drugi tehniki moraš uporabiti obe roki. Postaviš se v isti položaj kot prej in sproščeno ležiš. Tokrat položiš kazalca ali pa sredinca obeh rok v mednožje (približno v višini sredine sramnih ustnic), kjer drugače poteka elastika (rob) spodnjega perila. Prsta postaviš tja, kjer poteka elastika in potem ju stisneš - enega proti drugemu. Pri tem pa ne smeš pritiskati navzdol, temveč le en prst proti drugemu - ščegetavček moraš čutiti stisnjen med prstoma. Začneš nato izvajati škarje, tako da se najprej desni prst pomakne v smeri proti nogam in levi proti glavi, potem pa obratno. Sramni ustnici se tako stisnjeni drgneta ena ob drugo. Prste postopoma začneš premikati čim hitreje.

3. Tretja tehnika je najbolj zahtevna, toda tudi najbolj učinkovita. Ležati moraš na povsem ravni površiti in prsta - v tem primeru sredinca - postaviš v isti položaj kot pri prejšnji tehniki, vendar ju ne pritiskaš enega proti drugemu, temveč navzdol, proti nožnični odprtini. Potem napneš rihne mišice in mišice v nogah, tako da poskusiš s prsti na nogah doseči nek oddaljen predmet; ritko pa napneš tako, da čutiš še večji pritisk prstov proti nožnični odprtini. Nato začneš sredinca nekoliko pomikati (v smeri naprej nazaj). Ti gibi naj bodo zelo majhni, za približno pol centimetra, lahko pa tudi manj. Opravljaš pa jih le s konicami prstov.

Svetujem ti, da začneš s prvo ali drugo tehniko, ker sta veliko lažji od tretje. Povedati ti moram tudi, da sta druga in tretja tehnika zelo malo znani in da ju uporablja zelo malo žensk.
Jaz osebno sem se začela zadovoljevati pri 11 letih, sedaj jih imam 14 in se zadovoljujem skoraj vsak drugi dan.

Javi se, če ti bo uspelo, če ne bova poskusile kaj drugega.
Jabolko::tsj

Re: Neposrečeni orgazmi

ObjavaNapisal Jabolko::tsj » 27 Jul 2002 10:11

Za razliko od moških, pri katerih je vrhunec običajno odvisen od nakopičene semenske tekočine, se mišični odzivi, ki spremljajo orgazem ženske, lahko ponovijo večkrat zaporedoma, v majhnih časovnih presledkih ali pa kar povezano. Ženska tako lahko doživi več zaporednih orgazmov, pri katerem se nizi krčev prelivajo eden v drugega; nekaj posebnega je podaljšani orgazem, pri katerem občutenja, če že ne krči, kar trajajo in trajajo.

Nekatere so zmožne doživeti orgazem brez neposrednega dotikanja spolovila. Žensko lahko spravi do vrhunca draženje kateregakoli dela telesa:
- prsi
- zadnjice
- stopala
in celo ušesnih mečic (seveda ne pri vseh ženskah). Včasih pa zadošča že samo domišljija in morda le rahel dotik ali dva, ki jo pahneta čez rob.

Ženske pripovedujejo o orgazmih, ki jih občutijo samo v ščegetavčku, takšnih, ki zajemajo predvsem nožnico, in takšnih, ki preplavijo celo telo. Orgazem pri ženskah ni vedno tako zanesljiv kot pri moških, zato je pa včasih toliko bolj nenaden in izjemen.

Skupni ali sočasni orgazem
Sočasni orgazem je nekoč veljal za znamenje ljubezni ali vsaj ujemanja partnerjev. Dandanes se uveljavlja prav nasprotno načelo - sex ne sme biti usmerjen k takšnemu cilju, saj bi to motilo sproščeno uživanje. Poleg tega lahko sočasni orgazem pri heterosexualnem paru ustvari čustveno razhajanje. Pri moškem vzburjenost takoj po orgazmu mine, pri ženskah pa ostanejo hormoni užitka še nekaj časa na visoki stopnji. Posledica tega je, da se lahko moških prehitro vrne v "resničnost" in žensko neha ljubkovati, ko je ta še na višku uživanja.

Torej najbolj pametno bi bilo to, da bi ženska doživela vrhunec pred moškim (ko bi to bilo lahko vedno mogoče ;) )
Jabolko::tsj

Re: Neposrečeni orgazmi

ObjavaNapisal Jabolko::tsj » 27 Jul 2002 10:11

aaaa
Ena::tsj

Re: Neposrečeni orgazmi

ObjavaNapisal Ena::tsj » 01 Avg 2002 08:04

A ti je uspel?
Prosim odgovor.