Razredničarka mi je uničila počitnice

Vprašanja na tosemjaz.net.
*****::tsj

Razredničarka mi je uničila počitnice

ObjavaNapisal *****::tsj » 20 Jun 2002 08:36

Zdaj sem zaključila 8.r. in mislila sem da sem bom imela med počitnicami super pa še razredničarke se bom znebila, ker mi je vedno zagrenila dan.Mojam mama imav službi veliko težav in pride domov vsa žalostna,slabe volje, vsa razdražena in redkokdaj se smeji, velikokrat joče.To me naredi vedno zelo žalostno.Od lani sem shujšala za veliko kg(približno 10kg)vendar sem za to veliko telovadila, laufala in nisem več jedla obilnih večerij.
Vsi ljudje okoli so začeli govoriti kaj je z mano in me začeli opravljati, nekateri celo da imam bulimijo ali pa anoreksijo, povedati si jim nisem upala da telovadim-zato je postalo še huje in mami je postalo še huje ker so jo vsi okoli spraševali kaj je z mano itd. vendar se mi zdi da imam idealno težo 170cm in 53kg ter se nočem zrediti. Včeraj pa je ta raredničarka klicala mojo mamo da se morata pogovoriti in da meni ne sme povedati da jo je klicala. Ker mi mama ne skriva skrivnosti, me je vprašala če imam težave v šoli, ker jo je klicala razredničarka, povedala sem ji čist brez laži da ne!Nato jo je mama nazaj poklicala in razredničarka je začela:"Vaša hčerka je zelo suha in bojimo se da je slabokrvna ali pa ima anoreksijo ali celo bulimijo. Zelo malo je...Zato smo na učiteljskemu sestanku obravnavali prav njo in zato vas kličem da v primeru da zboli za katerokoli boleznijo ki sem vam jo prej naštela za to ni odgovorna šola....itd."jaz sem vse to poslušala in skoraj znorela!!Zelo sem jezna na razredničarko in najraje bi jo ubila!Ko se je mama poslovila od razredničarke je rekla da ji je dovolj tega da jo v službi vsi žalijo in tega da jo vsi okoli spreašujejo zakaj je njena hčerka kar naenkrat tako suha-zdaj je pa še to manjkalo da jo je poklicala bivša razredničarka.Letela je v spalnico in se na ves glas začela jokati-tako se še ni nikoli in bilo mi je zelo tesno pri srcu.Najraje bi se nazaj zredila, samo zato da bi bila mami srečna in nebi trpela, vendar sem za to dieto vložila veliko potrpljenja ,truda in telovadbe in se nočem zrediti nazaj. Prosim pomagajte mi, danes moram iti v šolo na zaključno predstavo-tam bo tudi moja bivša rauredničarka in bojim se da sem jo pripravljena tudi žaliti ali ji celo narediti, ker sem besna nanjo.
PROSIM SVETUJTE MI!!!!

Obupana ****
odgovor svetovalca::tsj

Re: Razredničarka mi je uničila počitnice

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 20 Jun 2002 14:21

Ko se z nami zgodijo spremembe drugi ljudje to opazijo in bolj ali manj nehote pritiskajo naj se vzpostavi prejšnje stanje. Kaže, da je tvoja sprememba postave dovolj izrazita, da so jo drugi opazili. Zadnje čase se veliko govori in piše o motnjah hranjenja, zato so se o tem pogovarjali tvoji učitelji. Ali gre res za motnjo lahko ugotovijo samo zdravniki.
Sam ne morem oceniti ali je tvoja teža v idealnem razmerju z višino, to boš morala ugotoviti glede na odziv prijateljic in prijateljev ali morda z zdravnikom. Mislim, da bi bilo nespametno, če bi se sedaj kar sama odločila, da se boš zredila, saj boš verjetno presegla svojo prešnjo težo s katero nisi bila zadovoljna. Na tej točki je verjetno dovolj, da težo vzdržuješ in paziš, da ne hujšaš naprej. Ker je tvoja mama pogosto žalostna zaradi različnih težav, ji te žalosti ne boš mogla zmanjšati, saj bi tvoja morebitna povišana teža ravno tako vzbudila pozornost drugih, ki se pripomb ne bi vzdržali.
Prijetne počitnice ti želim!

Matej Žnuderl, univ. dipl. psiholog