Stran 1 od 1

Spolnost

Objavljeno: 16 Jun 2002 20:12
Napisal Ales::tsj
Sem 16 letni fant,ki je pred kratkim imel spolni odnos z 16 letno punco. Obema je bilo prvič. Moje vprašanje pa je, zakaj je vagina punce tako ozka, komaj za prst. Namreč nikakor nisem mogel penisa vstavit v vagino. Zanima me tudi če se vagina razširi z leti, ali pa mogoče z spolnimi odnosi. Za odgovor se že v naprej zahvaljujem.

Re: Spolnost

Objavljeno: 17 Jun 2002 09:26
Napisal tinny-kity::tsj
ales s tvojo punco je vse okej.mogoce si bil prenapet.

Re: Spolnost

Objavljeno: 17 Jun 2002 21:09
Napisal dea::tsj
Ales nama s fantom je bilo isto. Na zacetku najinega spolnega zivljenja je trajal nekje pol leta da sem se komaj predala kot je bilo treba. Bila sva oba napeta in nesproscena.
Uredila sva 100% zascito in je slo vse po maslu.
Popolna zascita in sproscenost naj je vedno zraven!:))

Re: Spolnost

Objavljeno: 18 Jun 2002 11:01
Napisal odgovor ginekologinje::tsj
Če je bilo tudi dekletu prvič, potem mogoče nisi popolnoma pretrgal deviško kožico, kajti nič ne omenjaš, da je dekle ob spolnem odnosu tudi zakrvavelo. Vse to ni nič hudega ali napačnega, samo poskusiti bo potrebno znova. Z rednimi spolnimi odnosi se vagina razširi in prepričana sem, da ne bosta tudi vidva imela težav.

mag. Dušica Glušič, dr.med.
specialistka ginekologije in porodništva

Re: Spolnost

Objavljeno: 22 Jun 2002 12:55
Napisal marija::tsj
Imela sem spolni odnos in me zanima po koliko časa izvem ali sem noseča?!?Kakšni so prvi znaki nosečnosti?

Re: Spolnost

Objavljeno: 27 Jun 2002 07:04
Napisal odgovor ginekologinje::tsj
Morala boš počakati do prve pričakovane menstruacije in če bo ta izostala nekaj dni( največ 7dni), že lahko kupiš noseč. test in preveriš, zakaj je menstr. izostala. Do takrat boš morala počakati, kajti z nobeno preizkavo ne moremo ugot. morebitno nosečnost, dokler ni zamude z menstr, ciklusom. Do menstruacije pa vseeno pazi in upr. vsaj kondom. Če imaš redne spolne odnose in če si zdrava, pojdi na ginekol. pregled in začni upor. hormonsko kontracepcijo-tabletke.

mag. Dušica Glušič, dr.med.
specialistka ginekologije in porodništva