brada??!!

Vprašanja na tosemjaz.net.
Naja::tsj

brada??!!

ObjavaNapisal Naja::tsj » 14 Jun 2002 11:07

Ok. Raste mi "brada". Hočem reči, dlake na bradi. Seveda tudi pod nosom, ampak to niti ni tako hudo, kar ima kar precej deklet brčice. Jaz pa imam še brado!! Res da so dlačice svetle, toda so precej opazne, kar so kar dolge in potem se mi zlo nesramno svetijo-na soncu npr. Ne upam si jih puliti, ker bodo zrasle še močnejše, britje tudi ne pride v poštev. Kaj bi mi lahko predpisala zdravnica ali dermatologinja? Je to kaj v zvezi z menstruacijo in hormoni? <To me res razjeda, ker se počutim grdo, neprivlačno in se sovražim. Ne morem biti samozavestna, ko pa vem, da vsi opazijo ta butast puh!!!saj niem fant!!!!!
menstruacijo pa imam tudi precej čudno, imam jo na približno 28 dni, toda 1. teden je to samo nekakšen rjavkast izcedek, 2. teden pa bolj kri. A ni to nekam čudno?sicer nimam kakšnih drugih težav ali bolečin, zgleda da me samo hormoni zafrkavajo! Kaj naj naredim (še posebej z dlakami----aja, to pomoje ni podedovano, ker sestra in mati nimata takih težav. nimam pa samo brade ampak sem poraščena res povsod---tudi na prsih se kaj najde--groza!!!)
lep pozdravček
N*
odgovor ginekologinje::tsj

Re: brada??!!

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 18 Jun 2002 11:03

Najprej se posvetuj z ginekologom zaradi podaljšanih menstruacij in event. izključitve hormonskih motenj. S tem je verjetno povezana tudi močnejša poraščenost in če so razlog hormoni, potem bo v veliko pomoč hormonska terapija, ki jo predpiše ginekolog. Če ne gre za hormonske spremembe, potem obišči dermatologa, ki ti bo s svojo terapijo pomagal, da se ne boš čutila tako nesamozavestna. Vse preiskave ali zdravljenje je ambulantno in ni boleče, zato izberi pogum in se začni zdraviti.

mag. Dušica Glušič, dr.med.
specialistka ginekologije in porodništva