ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
petra::tsj

ljubezen

ObjavaNapisal petra::tsj » 12 Jun 2002 20:04

Oh sploh ne vem kje naj začnem.Že eno leto je odkar me je pustil fant.Od takrat se ne morem s tem sprijazniti.NIKOLI SE NE BOM.Kako naj živim brez najdražje osebe na svetu.Brez njega ne gre.Kaj naj počnem brez njega vse življenje?????Ne morem vse življenje tavati kot tavam že eno leto.Strah me je same sebe.Dan za dnem živim kakor da me ni pogovarjam se zelo malo najraje sem sama.Bolečina me razjeda trenutek za trenutkom in kar je najhuje moralo bi biti vedno boljše ampak pri meni je vsak dan slabše.Noč in dan jočem ker me nima rad.Ostala sva prijatelja toda kako zelo me boli da ni več moj fant.Ne morem se znova zaljubiti nihče ne more do mene.A ni to krivica da nekoga ljubiš brezpogojno in boš ga za zmeraj ljubil a ti ta ljubezni več ne vrača.On je moj ideal in ljubezen mojega življenja.Z njim se je začel moj svet in se končuje z ljubeznijo do njega.Ko sva se spoznala sem čutila da ni enako kot pri drugih fantih bilo je nekaj posebnega čutila sem da je drugače.A me je nehal ljubiti in zapustil JAZ PA NE MOREM VEČ ŽIVETI BREZ NJEGA.Kako naj živim s takim trpljenjem.Ukvarjam se z veliko hobiji da bi pozabila pa ne morem bolečina me najde vedno znova in znova.Le zaradi njega verjamem da resnična ljubezen obstaja.Saj v bistvu vem da mi ne morete pomagati toda svetujte mi kako se naj spoprijemam s trpljenjem kako naj živim brez njega????Dnevi so mi postali tesnoba vse več se zatekam k alkoholu da bi pozabila pa ne gre.ON JE ZAME EDEN IN EDENI KI GA BOM LJUBILA ZA VEDNO!!!!!!!!!!!!Vedno ko ga srečam bi najraje umrla a hkrati večno živela saj se zavedam KAJ SEM IZGUBILA!!!!!!!Ne vem kako si naj pomagam kako naj živim kako naj sprejmem to življenje.Ne zmorem več odrivati bolečine.Zanj bi umrla.Pišem vam ker res ne vem več kaj naj storim.Vem da se nikoli ne bom sprijaznila s tem.Nikoli ga ne bom zavračala čeprav me je zapustil.Le ne vem kako dolgo bom še zmogla prenašati to breme!!!!!!!!!!!!PETRA
odgovor svetovalca::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 13 Jun 2002 11:50

Res je krivično, da nekoga ljubimo, le-ta pa nam ljubezni ne vrača v enaki meri.
V življenju se večkrat zgodijo stvari, ki si jih sploh ne želimo, oz. nas hudo prizadenejo. V teh položajih moramo znati prenašati trpljenje, da lahko dočakamo druge, ki nam prinesejo radost. Mnogi so prepričani, da so »sami svoje sreče kovač!«, žal to drži samo delno. Le do neke mere lahko vplivamo na osebe in dogodke.S tem mislim, da ti lahko poskusiš fanta ponovno osvojiti- torej ga osvajaš, vendar ni odvisno samo od tvoje spretnosti ali ti bo namera uspela.
S sklepi, ki si jih zapisala utrjuješ in ohranjaš svoj obup. Seveda so logična posledica zaljubljenosti, vendar bi jih morala spremeniti, če bi hotela zmanjšati svoje trpljenje. To ni preprost proces, zato ti priporočam, da se o svojem doživljanju večkrat pogovoriš s kom, ki te bo razumel. S temi pogovori se bo tvoja bolečina omilila - morda celo osmislila.
Lep pozdrav!
MAtej žnuderl, univ.dipl.psiholog
iskrica::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal iskrica::tsj » 16 Jun 2002 19:46

Živjo! Moarm ti povedati, da se mi zelo zasmiliš, kajti vem kaj pomeni to trpljenje. Tudi jaz sem trpela enako-nekaj časa. Vendar pa boš kmalu spoznala, da ljubezn zega fanta ni največ kar ti lahko polepša življenje. Ko sem bila jaz tako zaljubljena smo imeli v družini zelo vredu odnose se imeli radi....Saj sedaj se imamo še vedno, vendar pa je ati hudo zbolel ( prej pa je bil športnik-triatlonec ). Bolezen nas je hudo prizadela. In lahko ti povem, da imam tistega fanta še vedno rada, a vseeno mi je pomembnejše zdravje in sreča v družini kot ljubezen enega fanta. Vem, da ti je hudo ampak verjetno boš kmallu spoznala da on ni edini na svetu. Upam, da ti bo uspelo.
Rožica::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal Rožica::tsj » 19 Jun 2002 23:40

Moj problem traja že sedem let.Pred sedmimi leti sem spoznala nekega fanta in se na prvi pogled zaljubila vanj.Čeprav se mi je vedno zdel nedosegljiv sem še vedno upala.In želja se mi je lani izpolnila začela sva se dobivati, .... Bil je moj prvi fant.In prišlo je tudi do prvega poljuba potem pa se je potuhnil in ni ga bilo več!Sedaj pa se obnaša kot da nikoli ni bilo nič! In to mene zelo boli! Zakaj mi je dal upanjwe potem pa je odšel!?Jaz pa ga ne morem in ne morem pozabiti! Saj ga pozabljam že sedem let!
odgovor svetovalca::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 20 Jun 2002 14:27

Kaže, da se ni mogel povsem odločiti ali si mu všeč ali ne. Ni povsem jasno zakaj se je bil takrat pripravljen dobivati s tabo, niti kaj - kdo ga je kasneje od tebe odvrnilo. Morda ne bi bilo slabo, če bi poskusila ugotoviti katere značilnosti so ti pri njemu všeč in poiskati te vrline še pri kom drugem. Seveda ti ostane tudi možnost, da svojo zaljubljenost neguješ še naprej, vendar ne vidim pravega razloga, da bi bila morebitna vajina zveza srečna. Zaljubljenost enega v tem primeru ne zadošča.
Lepe počitnice ti želim

Matej Žnuderl, univ. dipl. psiholog