pika v oceh

Vprašanja na tosemjaz.net.
matjaz::tsj

pika v oceh

ObjavaNapisal matjaz::tsj » 17 Apr 2002 15:36

Pozdravljeni!

V desnem očesu sem že pred nekaj leti opazil, da vidim piko, ki ostaja na istem mestu, tudi ko premikam oko. Na začetku me ni motilo, v bistvu me tudi sedaj ne vedno, saj piko opazim le, če se skoncentriram nanjo in gledam v kaksno svetlejso podlago; drugače ne. Okulisti (bilo jih je ze precej različnih vmes) niso ničesar opazili.

Verjetno ni nič narobe - ali pa?
odgovor zdravnice::tsj

Re: pika v oceh

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 22 Apr 2002 14:52

Dragi Matjaž!
Verjamem, da si zelo skrben do sebe in do svojega telesa, čeprav sklepam, da si mlad, mladi pa včasih v svoji brezskbnosti premalo mislijo na to, da je treba v zdravje vlagati tudi že takrat, ko ga še imajo – zdravje namreč.
Glede pike, ki jo občasno opažaš, menim takole: če bi šlo za nevarno poreklo, bi se v par letih, kolikor praviš, da jo opažaš, pika že povečala in bi čutil tudi druge težave. Razumem, da si obiskal že več specialistov, da bi razložili problem in njegov vzrok. Na tvojem mestu bi zdaj obiskala enega izmed okulistov, ki te je pred leti že videl. Zakaj? Da bi lahko primerjal stanje tvojega očesnega ozadja z istim pred leti. Naredi to čimprej, nato pa si oddahni. Lep pozdrav –

mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.
specialistka šolske medicine