seks

Vprašanja na tosemjaz.net.
Andrea::tsj

seks

ObjavaNapisal Andrea::tsj » 04 Apr 2002 15:23

Spoštovani!

Sem 20 letno dekle in že dve leti jemljem kontracepcijske tabletke Cilest. O vseh stranskih učinkih in o ostalem že vem. Vendar me zadnje čase spremljajo dvomi glede zanesljivosti, oz. ko se bom odločila za otroka kakšne posledice bo to imelo. Bila sem sicer pri fantu in mi je njegova mama rekla, da naj pač ne jemljem kontr. tabletk pred željeno nosečnostjo. Sicer pa ona še ne ve, da jih jemljem.
Ali sem lahko naprej mirna, da bo z otrokom vse OK??
Tu pa je še ena težava. S fantom se mi včasih "ne da" sexat. Ponavadi je to ob vikendih, ker se samo takrat vidiva. Včasih sem res utrujena in bi želela samo spati. Imam probleme tudi s vlažnostjo vagine. Že drugače je bolj "suha", da me včasih zelo srbi. S fantom imava dolgo predigro, vendar se nikakor ne morem sprostiti in uživat v tem, kaj mi fant dela. Včasih si ga zelo želim, vendar je "stvarca" še vedno suha.
Pa me zanima kaj naj naredim glede tega?
Najlepša hvala za Vaše odgovore in Vam želim veliko uspeha.
lp
odgovor ginekologinje::tsj

Re: seks

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 08 Apr 2002 08:40

Praviloma ni težav z zanositvijo po tem , ko prekineš z jemanjem kontr. tabletk. Svetujemo po prekinitvi jemanja 3 mesečno uporabo kondoma in nato zanositev. O vseh ostalih dvomih se posvetuj s svojim ginekologom. Kar se tiče tvoje želje po spolnosti, te lahko potolažim, da vsi nismo vedno pripravljeni na spolnost in je veliko odvisno od obremenitve ozir. peobremenitve in tel. stanja posameznika. Pomaga potrpežljivost in razumevanje partnerja in le v redkih primerih je potreben nasvet psihologa ali ginekologa. Suhost nožnice najprej pojasni z ginekološkim pregledom(mogoče gre samo za vnetje) in če je vse v redu, si pomagaj z uporabo hladilnega mazila(kupiš v lekarni brez recepta) pred spolnim odnosom.

mag. Dušica Glušič, dr.med.
specialistka ginekologije in porodništva
miki::tsj

Re: seks

ObjavaNapisal miki::tsj » 11 Apr 2002 13:42

kaj naj naredim ce se mi penis otrdi ko se s punco spravljava k spolnem odnosu
odgovor svetovalca::tsj

Re: seks

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 17 Apr 2002 10:28

Ko se fant in dekle spravljata k spolnemu odnosu mora penis otrdeti. Ti se pritožuješ zaradi tega, kar me nekoliko bega. Včasih je motnja pri moških, da penis sploh ne otrdi, vendar kaže, da to ni tvoj problem. Sedaj ugibam ali ti morda otrdi v nenavadni obliki (poševno ali pod čudnim kotom)? Če je to res se moraš oglasiti pri zdravniku. Najbrž tvojega vprašanja nisem dobro razumel, zato te prosim, da natančneje opišeš, kaj se dogaja s tabo pred spolnim odnosom.
Lep pozdrav!

Matej Žnuderl, univ.dipl.psiholog
dr. Vladimir Srečko::tsj

Re: seks

ObjavaNapisal dr. Vladimir Srečko::tsj » 22 Apr 2002 11:54

čimveč seksa in zelenjave