prepovedana ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
razočarana::tsj

prepovedana ljubezen

ObjavaNapisal razočarana::tsj » 26 Mar 2002 20:19

zagledala sem se v moškega ki je 12 let starejši, povrhu vsega je od kolegice mož in ima dva otroka. njegova otroka imam neizmerno rada in tudi z njegovo ženo se dobro razumem. tudi on se je zanimal za mene, kar naprej me je otipaval, nekaj časa sem se še branila kasneje pa nisem zdržala več pritiska.začelo se je s poljubi in enkrat sva celo spala skupaj, ampak meni ni prišlo in njemu tudi ne !
kako naj ga pozabim? sedaj že dolgo nisma bila kje sama in prav vesela sem ker nočem izgubiti kolegice! še sreča da sem pred mesecem dni srečala fanta, ki je tudi malo starejši od mene.o njemu želim pozabiti na poročenega moškega, ampak sem ugotovila da me ta tip samo izkorišča! včasih je do mene tako dober, včasih pa se še pogovarjat noče! kaj naj naredim s prvim in kaj naj naredim z drugim!! pozdrav! najstnica s problemi
odgovor svetovalca::tsj

Re: prepovedana ljubezen

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 02 Apr 2002 08:17

V mladostniških letih se pogosto dogaja, da se dekleta zaljubijo v starejše fante oz. moške. V starejše se zaljubijo predvsem zaradi tistih njihovih lastnosti, ki jih njihovi vrstniki še nimajo (zrelost, izkušenost, samozavest, samoobvladovanje, položaj . . .), vrstniki pa se jim zdijo še otročji. Seveda pa takšna zaljubljenost praviloma nima prihodnosti, saj so potrebe in pričakovanja pri veliki razliki v letih (ob tolikšni mladosti deklet) povsem različna. Starejši fant oz. moški pa lahko zaljubljeno dekle prav grdo izkoristi, tudi s hujšimi posledicami (čustvena zloraba, spolno izkoriščanje, spolna zloraba, nezaželena zgodnja nosečnost idr.). V tvojem primeru pa je ta moški še poročen, z dvema otrokoma, njegova žena pa je povrhu vsega še tvoja kolegica, ki je ti ne bi rada izgubila. Jasno je, da ta moški izkorišča in zlorablja tvojo naklonjenost oziroma zagledanost vanj. Prekini vsakršne tozadevne stike z njim, saj so popolnoma neprimerni in brez vsakršnega smisla. Lahko imajo samo hude posledice po eni strani zate, po drugi strani pa za njegovo družino.
Nikakor pa ne smeš razočaranja nad neustrezno zvezo »zdraviti« z novo zvezo, kar pa pravzaprav ugotavljaš že sama. Po eni strani praviš, da je še sreča, da si pred mesecem dni srečala fanta, ob katerem želiš pozabiti na poročenega moškega, v isti sapi pa že sama ugotavljaš, da te ta tip samo izkorišča. Prekini vsakršne stike s tem fantom, saj vanj nisi zaljubljena, on te pa samo izkorišča.
Glede poročenega moškega se strezni in ne povzročaj nesreče, glede novih zvez pa ne prehitevaj! Čas bo svoje prinesel in tvoje srce bo prosto za novo zaljubljenost.

Brane But, univ. dipl. psiholog
dr. Vladimir Srečko::tsj

Re: prepovedana ljubezen

ObjavaNapisal dr. Vladimir Srečko::tsj » 22 Apr 2002 11:57

pusti ga pri miru ***