Živčnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
Živček::tsj

Živčnost

ObjavaNapisal Živček::tsj » 15 Mar 2002 14:05

No pri meni pa je tako, da sem zelo živčna.Ko sem govorila z socialno delovko v šoli me je prvo vprašala, če je v naši družini vse v redu.Tako da ne vem zakaj sem tako živčna ker je v moji družini vse v najlepšem redu.Prosim pomagajte.
Živček
mitja::tsj

Re: Živčnost

ObjavaNapisal mitja::tsj » 18 Mar 2002 22:39

Tut jest sm zadne cajte fuuuuuuull ziucn, tko da mam ucasih kar kksne nore, bolane ideje, ce ves kaj mislm. Pa tut ne vem natancnega vzroka. Hodm namrec na fax. in lahko je to vzrok zaradi velike psihicne obremenitve.
Svetujem ti da probas ugotovit kaj te dela zivcno in to probas odstrant.
odgovor svetovalca::tsj

Re: Živčnost

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 19 Mar 2002 07:55

Živčni niso samo tisti, ki imajo živčne starše. Večje ali manjše stiske in skrbi občutimo vsi, vsaj občasno. Posebej hudo je, ko nas skrbi več stvari hkrati. V takem obdobju je dobro poiskati strokovno pomoč. Najustreznejši so centri ali dispanzerji, ki imajo v svojem imenu besedo psihohigienski. Ker ne vem od kod si, ti lahko povem, da so ti dispanzerji v nekaterih zdravstvenih domovih, medtem ko so svetovalni centri za otroke in mladostnike v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu, v Celju je alternativa tudi Vzgojna posvetovalnica pri Centru za socialno delo.Ustrezno pomoč lahko najdeš tudi v nekaterih alternativnih združenjih, ki se ukvarjajo z meditacijo ali s tehnikami sproščanja. Mnogo dobrih učinkov, ki jih dosegajo alternativni terapevti (bioenergetiki, radiostezisti...), je moč pripisati ugodnemu učinku sprostitve, ki jo le-ti dosežejo pri svojih klientih.
Lepo te pozdravljam

Matej Žnuderl, univ.dipl.psiholog