ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
Andreja::tsj

ljubezen

ObjavaNapisal Andreja::tsj » 13 Jan 2002 23:35

Pozdravljeni!

S fantom sem bila 9 mesecov in skupaj sva počela vse, bila na morju, kjer sva se imela full dober.Potem pa se je vse skupaj podrlo, kar naenkrat mi je rekel, da je brez veze, da sva skupi in meni ni bilo nič jasno. Zatem sva bila še dostikrat skupaj (nisva hodila), dokler se nisva skregala. Ampak tudi ko sva se skregala sva bila zatem spet skupaj in prav on se je hotel pobotati.Ne morem ga preboleti in že eno leto je sedaj v mojem srcu samo on in ne vem kaj naj naredim.Včeraj je hotel, da grem z njim in s prijatli na žurko, ampak sem rekla da ne grem, čeprav mi je bilo pri srcu zelo težko!

Potrudila sem se, da sem napisala čim krajše!

Vem, da imate takih zgodbic dosti, vendar bi vseeno prosila za nasvet, kaj naj naredim, ker ne morem več tako naprej in ne morem brez njega!

LP! Andreja
odgovor psihologa::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 14 Jan 2002 14:36

Pozdravljena!

V tem težavnem položaju poskusi analizirati posledice treh možnih rešitev: popolna prekinitev z njim, ponovna zveza in sedanji položaj (ne prvo ne drugo).

Poskusi si zapisati dobre strani posamezne rešitve, nato še slabe. Morda si boš s tem lahko razjasnila, kaj bo zate bolje. Pri razmišljanjih upoštevaj, da se fant ne bo veliko spremenil, ampak se bo obnašal kot doslej. Če ti položaj ob vajini prvi prekinitvi zveze ni povsem jasen, se potrudi in si osvetli tedanje dogajanje. Zakaj je tedaj želel prekiniti? S tem boš fanta poglobljeno spoznala.

Trezen preudarek ti želim.
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.