prosm HELP!

Vprašanja na tosemjaz.net.
mary::tsj

prosm HELP!

ObjavaNapisal mary::tsj » 13 Jan 2002 16:40

Imam problem, sicer je rešljiv, ampak ga sovražim - NE VIDIM DOBRO!!!!!!!!!!! To se vleče že 1 leto, ampak na začetku sem videla še kar ampak zdaj ne vidim več iz prve klopi v šoli. Tega do sedaj ne ve še nihče - ravno v tem je problem - in ne vem kako naj komu povem. Ali se ti oči z očali popravijo? Ali se ti če ne nosiš očal pravi čas dioptrija poveča? Od začetka sem govorila da ne bom nosila pod nobenim pogojem očal ampak zdaj mi je vsega skupaj dovolj - ali mislite da pašejo vsakemu če si le izbere prave okvirje? V šoli se izgovarjam da se mi ne da pisat v resnici pa ne vidim tako da moram vsak dan iz prijateljičiniga zvezga prepisovat!

KAKO NAJ TO KOMU POVEM? Vem da se bi brat in sestra norčevala iz mene če bi imela očale! Komu naj povem najprej prijateljicam ali staršem?

Če vam je v pomoč imam 14 let.

lp

Mary
odgovor zdravnice::tsj

Re: prosm HELP!

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 14 Jan 2002 14:01

Draga Mary!

Povej staršem in to čimprej. Osebni zdravnik bo na napotnico napisal »Nujno«, da ne boš čakala na pregled okulista pol leta. Kratkovidnost je bolezen, ki se z očali 100%-no popravi. Danes se dobijo očala s tako srčkanimi okvirji, da ti sploh ni treba misliti na to, da ti bodo očala skvarila zunanji videz. Morda pa se boste lahko zmenili za leče – ko se jih boš navadila, jih nihče še opazil ne bo. In kar je najpomembnejše: potem bo sošolka prepisovala od tebe, ker boš videla super.

Srečno-
mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.
specialistka šolske medicine