istospolnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
katja::tsj

istospolnost

ObjavaNapisal katja::tsj » 13 Jan 2002 01:18

Živijo! Sem Katja, stara 14 let. Zanima me v čem je razlika užitkov in zaljubljenost pri gejih in pri ženskih parih? Sama se ne morem odločiti ali me privlačijo moški ali se nagibam bolj na žensko stran.
odgovor ginekologinje::tsj

Re: istospolnost

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 14 Jan 2002 14:10

Pozdravljena!

Na zunaj ni razlike v čustvenem ali telesnem doživljanju spolnosti pri istospolnih ali heterospolnih partnerjih. V tvoji starosti tudi ta usmerjenost še ni izražena, zato se mirno prepusti občutkom, in ko boš začela spolno živeti, boš tudi mogoče ugotovila, kaj te bolj privlači.

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.
odgovor psihologa::tsj

Re: istospolnost

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 14 Jan 2002 14:34

Pozdravljena!

O tem se še nisem pogovarjal, niti z geji niti z lezbijkami. Po mojem je to primerjavo zelo težko narediti, saj bi morali preizkusiti obe vlogi. Če partnerja doživita vrhunec, je ta verjetno podoben neodvisno od tega, za kakšen par gre. Morda so nekoliko različni načini, ki pripeljejo do vrhunca.

Ko spolno dozorevamo, najprej iščemo primerjavo svojih telesnih značilnosti pri vrstnikih oziroma vrstnicah istega spola. Šele ko se dobro seznanimo s svojim telesom, se začnemo zanimati za telo nasprotnega spola. Zato je tvoja neodločnost povsem normalna.

Lep pozdrav!
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.