Ali obstaja kaksna mazila ali tablete za pospesitev rasti na prsih?

Vprašanja na tosemjaz.net.
janko::tsj

Ali obstaja kaksna mazila ali tablete za pospesitev rasti na prsih?

ObjavaNapisal janko::tsj » 26 Dec 2001 18:22

Ali obstaja kaksna mazila ali tablete za pospesitev rasti na prsih? bril sem se ze po prsih, trebuh mam kosmat a prsa nikakor obsataj akarkoli taksnega da se z njim namazem in mi po nekem casu zacnejo poganjat dlake ?
odgovor zdravnice::tsj

Re: Ali obstaja kaksna mazila ali tablete za pospesitev rasti na prsih?

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 14 Jan 2002 10:32

Dragi Janko!

Škoda, da si pozabil pripisati svojo starost. Poraščenost je namreč precej odvisna od starosti in od poraščenosti tvojih prednikov.

Največje spremembe se pri mladih dogajajo v obdobju pubertete, povzročajo pa jih kemične snovi, ki jih imenujemo – hormoni. Pri moških prevladuje moški spolni hormon, ki ga imenujemo testosteron in ta je odgovoren tudi za poraščenost moškega tipa. Puberteta se prične med 13 in 15 letom. Takrat se pričnejo pojavljati sramne dlake okrog penisa in dlake pod pazduho, dlake na rokah in nogah postanejo debelejše in temnejše. Najprej zrastejo dlake nad zgornjo ustnico, kasneje po licih in bradi.

Iz mojega zapisa si izvedel, da je spolni hormon odgovoren tudi za poraščenost. Zdravil za večjo poraščenost ne predpisujemo, saj gre v tvojem primeru le za drugačen videz in ne za bolezen.

Zato bodi srečen, da si zdrav, pa četudi na prsih nimaš preveč dlak.
Lep pozdrav,
Jana Govc – Eržen, dr.med.