Britje pr 15.

Vprašanja na tosemjaz.net.
MaRE::tsj

Britje pr 15.

ObjavaNapisal MaRE::tsj » 22 Dec 2001 15:22

Pozdravljeni !

A lahko malo bolj razložite o britju.....prosim.....
Star pa sm 15 let

lp
mare
CrniAngeo::tsj

Re: Britje pr 15.

ObjavaNapisal CrniAngeo::tsj » 26 Dec 2001 17:31

Hmm,lej recimo pri britju moras biti pozoren da se ne bos preveckrat urezal ker se lahko zgodi da ti ne bo na tistih mestih rastle kocine(brada).
Eni pravijo da ce se prej zacnes briti,pac da ti bolj zarascena je ob kasnejsem obdobju torej (17 18 let).Samo ni fora samo v tem.Briti se je treba pac ko je za to cas.Enim hitreje zraste brada ker se jim bolj pospeseno razvijajo hormoni,ki pa tudi povzrocajo kaksne zoprne ucinke (npr. mozoljavost,akne, itd..)
ARCH::tsj

Re: Britje pr 15.

ObjavaNapisal ARCH::tsj » 27 Dec 2001 17:47

KJE PA ZVIS!!!???
Kaj je pa tle za razlagat. Lepo pejt u stacuno pa si nabav al britvice al pa brivnik (zame je brivnik bolsa resitev). Pol se pa postav pred spegu pa se obri. To res ni nobena umetnost razen ce se odlocis za britvice. Tist je res mal tezi. Drgac sm jest isto str 15 pa sem se zacel brit pred ksnimi 8 mesci. Sej vem d te mal skrbi kva bojo tastari rekl pa to ampak verjem d bo vse cist ql. Nimas se kej bat tle.
Nabav brivnik al pa si ga od fotra sposod za u ta prve!
Pa velik srece!
odgovor zdravnice::tsj

Re: Britje pr 15.

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 14 Jan 2002 10:34

Živijo Mare!

Moja pomoč bo tokrat bolj praktična kot strokovna! Za nasvete sem se namreč obrnila kar na svojega moža, ki je pri britju že stari maček.

Poznamo britje z brivskim aparatom in z britvicami ter brivsko peno in želejem.
Brivski aparati so danes že zelo dobro tehnično izpopolnjeni in zato tudi zelo natančni in varni. Ker si še mlad in nimaš izkušenj, bi ti svetovala takšno britje. Pred britjem si obraz umij, koža mora biti pred britjem očiščena. V trgovinah boš našel tudi različne vodice za po britju, te niso namenjene samo temu, da lepo dišiš, ampak kožo tudi razkužijo, da ne bi po britju prišlo do vnetja ali celo gnojnih izpuščajev. Pri izbiranju toaletne vodice ali »after shave - a« bodi pozoren na vonj, ki ti mora ugajati in ne nazadnje tudi na ceno. Če imaš občutljivo kožo, potem se pred nakupom posvetuj s prodajalko v specializirani trgovini. Kozmetični pripravki, kamor spadajo tudi toaletne vodice, lahko vsebujejo sestavine in eterična olja, ki lahko povzročijo tudi alergična vnetja kože. Za moške je primeren bolj svež vonj, diskreten.

Britje z britvico in brivskimi penami ali želeji zahteva enak postopek kot britje z brivnikom, je pa potrebno kar nekaj vaje, da ga dobro obvladaš in da se ne porežeš. Današnji brivniki z britvicami so že kar dobro zaščiteni in preprečujejo poškodbe, zato lahko poiskusiš.

Lepo te pozdravljam in srečno na tvoji novi poti,
Jana Govc - Eržen, dr.med.