problem s sošolcem

Vprašanja na tosemjaz.net.
Mandy::tsj

problem s sošolcem

ObjavaNapisal Mandy::tsj » 16 Dec 2001 21:44

jst mama pa en problem s sošolcem. v bistvu sva bla zlo dobra frenda, potem mi je pa on začel neki težit, da je zaljubljen vame pa tko naprej. jst mu nism dajala nobenga upanja, ampak sem mu pač povedala, da je on zame samo frend in da bo zame to tud ostal. in potem sem začela z enmu hodit. takrat se je začel ful čudn do mene obnašat. za vsako malenkost se skrega z mano in takrat me zmerja pa mi teži. ko se pobotava je spet ves sladek pa mi govori, kako me ima rad in podobno, ampak ko se pa skregava pa poudarja moje napake. s tipom k sm z njemu hodila sva nehala kar me v bistvu ful boli čeprav ni blo ravn dolg pa kej tko in sva še vedn frenda pa se včasih še kej spomn name potem mi pa še ta sošolec skoz teži. mami prav, da me izsiljuje in da mam z njemu boln odnos. ok, še par mescev pa bo zame konc osnovne šole in ga ne bom nikol več vidla. sam ne vem kako nej se ga odkrižam k v bistvu me prizadane ko mi govori tko da bi me najraj ubil pa me zmerja. spet drugič pa govori, da me ma bol rad kot svoje tastare pa kergakol. prou čudak je. očitn uživa v tem, da se z nekom prepira. izsiljuje me tud tko k mi govori, da zarad mene pije pa da se bo zarad mene ubil pa kuko nej me preboli... a ni to mal psihično boln človk?

kako nej mu dopovem, da bo men en dan vse skup sam čez glavo in ga bom sam nekam poslala? kaj je sploh nardit s takmu človekam?
oprostite za dolgovezenje pa upam, da je razumljivo napisano!
lep pozdrav, Mandy
odgovor psihologa::tsj

Re: problem s sošolcem

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 19 Dec 2001 10:56

Pozdravljena!

S takim človekom ne moremo veliko storiti. V grobem se moramo odločiti, ali ga bomo prenašali ali ne. Težko rečem, ali je opisani fant duševni bolnik, saj se mnogi med nami obnašamo »čudno«, kadar si koga močno želimo, le - ta pa ne mara za nas. Njegovemu obnašanju seveda lahko rečeš tudi izsiljevanje. Pri tem je morda dobro vedeti, da je odgovornost za njegovo obnašanje v celoti njegova - ti ne bi bila kriva, če bi se on ubil.

Veliko sreče v ljubezni in veselja v novem letu.
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.