Tezave z ljubeznijo!

Vprašanja na tosemjaz.net.
Jahalka::tsj

Tezave z ljubeznijo!

ObjavaNapisal Jahalka::tsj » 29 Okt 2001 09:57

Kaj naj naredim?
Zatreskana sem v enega fanta. Ta fant je brat od moje prijateljice in sosolke. Tega fanta sicer zelo malo vidim, ampak mi je full vsec. Tudi o njem vem bol malo, ampak vem, da hodi v 5 razred visje gimnazije( solo obiskije v Celovcu tako kot jaz(sem iz Maribora) in 5 razred visje gimnazije je pri nas 1 letnik.) Jaz hodim na eno solo on na drugo, on zivi v enem domu, jaz v drugem. Vidim ga samo na vlaku, ko se vracamo v Maribor.
Zelo si zelim z njim hodit, ampak ne vem kako naj sploh pridem do njega! Njegova sestra oz. moja frendica(sosolka) je full velika izdajalka, tako, da si z njo ne morem nic pomagat. Tudi do njega ne morem kar tako it in mu rect: Ej jaz bi pa full rada s tabo hodila!
Ampak imam en majhen obcutek! Vcasih ko grem iz sole in ga srecam v mestu, me vedno lapo pozdravi oz. rece:"zdravo ***"( oprostite ne zelim Izdat svojega pravega imena)
Tudi enkrat, ko smo imeli v Celovcu en dan frei in je ta fant sel na vlak s svojo sestro,sem ga srecala v mestu! Vprasal me je ce jaz ne germ na vlak in odgovorila sem mu, da ne. Potem je sam sebi potiho(ampak jaz sem slisala) rekel "@!#$"(drek)
in njegova sestra se je v tistem trenutku lepo nasmehnila!
Prosim, da mi cim prej pomagate najti pot do moje skrite ljubezni!
Hvala za odgovore! Totalno obupana dusa.
odgovor psihologa::tsj

Re: Tezave z ljubeznijo!

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 30 Okt 2001 11:50

Pozdravljena!

Včasih nas čustva res močno prevarajo. Praviš, da si »totalno obupana duša«, čeprav kaže, da se fant, ki ti je všeč zanima zate. Ne vem, kaj pomeni, da je tvoja prijateljica izdajalka. Morda misliš, da bi ona povedala, kaj občutiš do njenega brata. To morda sploh ni nič hudega, saj bi na ta način tudi na ta način njen brat izvedel, kar mu ne moreš povedati sama. To njeno lastnost bi po mojem mnenju lahko obrnila sebi v prid s tem , da ji počasi doziraš dobre ugotovitve o njenem bratu npr: tvoj brat je zelo prijazen ... obužujem fante z ... (povej ustrezno barvo - njegovih oči)... všeč so mi fantje .... lasmi; itd. Ravno tako jo lahko malo povprašaš, kaj je všeč njemu, za kakšna dekleta se zanima in podobno. Seveda bi ona začela govoriti, da si zaljubljena v njenega fanta. Vendar nisem prepričan, da bi ti to kakorkoli škodilo. Če veš, da bi tako prijateljičino govorjenje imelo zate slabe posledice (zaradi staršev, učiteljev ...) raje tega ne počni. Direktno lahko fantu pokažeš zanimanje s prijaznostjo do njega, ko se srečata, da se začneš zanimati za iste stvari kot on in s tem povečaš pogostost vajinih srečanj.Če imaš kako boljšo prijateljico - zaupnico, se z njo posvetuj o tvojem problemu. Mislim, da imaš veliko šans!

Lep pozdrav,
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.