splav

Vprašanja na tosemjaz.net.
luka::tsj

splav

ObjavaNapisal luka::tsj » 07 Okt 2001 23:43

na to stran sem prisel ker rabim eno informacijo. star sem 18 let in moja punca je 17. problem je v tem da ji menstruacija zamuja ze vec kot 2 tedna. kondoma nisem uporabljal, ker ona jemlje tabletke. a mogoce je kdaj pozabla ali pa vzela prepozno. in zdaj se bojiva najhujsega.

ce v naslednjem tednu menstruacije se ne bo dobila bova sla k njenemu ginekologu. ker pa najinim starsem niti slucajno tega ne bi mogla povedat (ce povem po pravici me njena starsa niti ne marata prevec, ker skejtam, mislita da sem nek huligan ki naj ne bi bil primeren za njuno hcerko), zato me pa zanima ce mi lahko poveste koliko splav sploh stane. ker ce bi le bila noseca, bi bil rad pripravljen, ker na svoje starše se pa tudi ne upam obrnt.
upam da mi lahko kdo pomaga ker sem res v velikih težavah :(

luka
odgovor ginekologinje::tsj

Re: splav

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 09 Okt 2001 10:33

Pozdravljen!

Prav je, da če ne bo menstruacije v tem tednu, obiščeta ginekologa, ki bo zagotovo potrdil ali izključil nosečnost. Za obisk pri ginekologu, in če bo potrebno, tudi za splav, ne potrebujeta privoljenja staršev (ne v vajini starosti) in tudi za splav ni potrebno plačevati, če je tvoje dekle zdravstveno zavarovano.

Mag. Dušica Glušič, dr.med.