Prenosljivost spolnih bolezni

Vprašanja na tosemjaz.net.
David::tsj

Prenosljivost spolnih bolezni

ObjavaNapisal David::tsj » 04 Okt 2001 20:48

Najprej bi rad pohvalil vašo stran, ker menim da na takšen ali drugačen način pomaga mnogim ne glede na starost in vrsto problema.
Zanima pa me kako se prenašajo SPB (spolno prenosljive bolezni). Predvsem me zanima, na kakšen način bolezen neposredno pride v telo, še posebej kadar ne pride do kakšnih krvavih ran na koži. Težko si razlagam da pri spolnem odnosu virus pride v moško telo. Za žensko telo bi še nekak razumel, ker je nožnica v notranjosti telesa.
Zanima me tudi koliko časa bi naj trajalo, oz. povprečno mine med moškim orgazmom in naslednjo erekcijo. Zanima me predvsem zaradi zaporednih spolnih odnosov. Zgodi se da imava s punco spolni odnos, nakar mine več ur preden pride do popolne erekcije. Spolno občujeva že dlje časa in nimava nikakršnih ljubezenskih in spolnih problemov. Predvsem me zanima povprečje, kaj je normalno in kaj ne, prav tako pa tudi izkušnje drugih fantov.

Za vaš odgovor(e) se vam v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam
David
odgovor ginekologinje::tsj

Re: Prenosljivost spolnih bolezni

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 05 Okt 2001 14:39

Pozdravljen.

Vse telesne tekočine so lahko »krive« za prenos spolno pren. bolezni, saj skoraj pri vsakem spolnem odnosu pride do mikrotravm, čeprav se s prostim očesom krvavitev ne vidi. Moški niso izjeme in rešitev je še vedno kondom. Kaj je v spolnosti normalno in kaj ne, je popolnoma odvisno od vsakega posameznika in njegovega partnerja. V bistvu je normalno vse, kar partnerjev ne moti. Tako je tudi s časovnimi presledki, številom erekcij, pogostostjo spolnih odnosov........Študije, ki bi bila znanstveno potrjena, kakšna so ta razmerja pri moški populaciji, ni. Vendar če nimata vidva spolnih in ljubezenskih problemov, kot pišeš, potem naj vaju ne moti, da imajo vajini prijatelji morebiti drugačne izkušnje, za vaju je vajina izkušnja dobra in normalna.

Lep pozdrav!
Mag. Dušica Glušič, dr.med.