Vztrajati ali ne?

Vprašanja na tosemjaz.net.
DeeJay::tsj

Vztrajati ali ne?

ObjavaNapisal DeeJay::tsj » 23 Sep 2001 14:17

Lep pozdrav!
Pisal sem že o podobnem problemu pa da na kratko obnovim:
Pol leta po prihodu na srednjo šolo sem spoznal prijateljico, ki hodi na isto šolo kot jaz in je v istem letniku. Vanjo sem zaljubljen že najmanj 1 leto, med poletnimi počitnicami pa sem pomislil da bi le stopil korak naprej in jo vprašal če bi hodila z mano, ampak sem se ustrašil, da zaradi tega. če bi me zavrnila, ne bi bila več tako dobra prijatelja. Pred nekaj dnevi sva se pogovarjala na IRCu. Obdelala sva dosti tem, navrsto je prišel tudi sex, zanimalo jo je kaj je to spoloh orgazem napisal sem ji odgovor iz te strani Tema: Dileme Mojih Vrstnikv. Z odgovormom je bila zadovoljna. Nato pa sva nekako prišla na temo katira mi je skoraj zaustavila srce. Že od začetka poletnih počitnic se mi je zdelo da sem ji všeč, sedaj pa mi je povedala, da je zaljubljena v nekega fanta (star je 21 let, kar ni tako pomembno)
Mislil sem da bom to lažje prebolel ampak je bilo zelo hudo. Naslednji dan sem ji napisal kar nekaj SMSjev (izvedel sem da se zaveda kako mi je hudo) vprašal sem jo za nasvet kako naj se pomirim... (odgovorila mi je) nato pa sem ji napisal: "Spet jz Direkt bom povedu: Ze dolg te mam rad sam nism upu naslednga koraka narest da nebi ob zavrnitvi ogrozil prijateljstva ce si premislš sm tle Bye PS:RTI" Takoj mi je odleglo in sem se bolje počutil
(SORRY ker sem se tok razpisal)
V glavnem Zanima me ali naj vztrajam pri njej ali naj jo čim prej pozabim (ostaneva le prijatelja)?

Hvala ker ste si vzeli čas in prebrali mojo zgodbo in hvala za odgovore.
Lep pozdrav!
PS: Kaj pa če tole ona prebere pa ji ne bo všeč da sem vse to napisal???
caty::tsj

Re: Vztrajati ali ne?

ObjavaNapisal caty::tsj » 25 Sep 2001 19:52

Prebere ali ne je vseen!Če bi bla jst na tvojem mestu bi direktna bla!
Zasovražt te ne more kr je vsakmu všeč če je kdo zaljubljen vanga!
Zato kr povej ji nč se ne bat!

p.s.
upam da bo uspel!
nike::tsj

Re: Vztrajati ali ne?

ObjavaNapisal nike::tsj » 30 Sep 2001 20:23

ej ti sam vztrajej za ljubezn je treba vztrajat!!!vrjem splaca se!

drzim pesti zate
papa
nike
odgovor psihologa::tsj

Re: Vztrajati ali ne?

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 01 Okt 2001 08:46

Dragi DeeJay!

Pozorno sem prebral tvojo zgodbo. Zanima te predvsem, ali naj vztrajaš pri tem dekletu ali naj jo čimprej pozabiš (ostala bi le prijatelja). Moj prvi nasvet bi vsekakor bil naslednji: izpovej se ji, povej ji o svojih čustvih, da ti je všeč in da jo imaš rad, da si zaljubljen vanjo. To si že sam naredil, poslal si ji SMS. Menim pa, da nisi našel najboljšega načina. Veliko bolje bi bilo, če bi to naredil osebno in neposredno, da bi ji o svojih čustvih povedal v razgovoru. Na ta način bi tudi dobil neposredni odgovor, ki bi ti pojasnil tvojo negotovost in dobil bi odgovor na svoje vprašanje. Najboljši način za razreševanje vseh dilem in nejasnosti (tudi konfliktov) v medsebojnih odnosih je medsebojni razgovor, dialog.

Nisi pa povedal, ali in kako ti je dekle odgovorilo na tvoj SMS. Če bi ti odgovorilo, da ti vrača čustva, bi imel na svoje vprašanje že podan odgovor, ki bi te osrečil. Glede na to, da o svojem problemu pišeš in postavljaš vprašanje, menim, da ti dekle najverjetneje ni odgovorilo, ali pa je bil njen odgovor nejasen, nedoločen. Vsekakor se z dekletom pogovori, kaj čutiš do nje in dobil boš jasni odgovor.
Če pa bo ona to tvoje pismo prebrala in te o tem vprašala, ji boš v razgovoru lahko pojasnil, zakaj si o tem pisal. Pismo je anonimno in nobeden ne bo vedel, na koga se nanaša. Celo priporočljivo je, da se mladostnikI (in tudi odrasle osebe) posvetujejo s strokovnjaki, če sami ne morejo razrešiti svojih stisk in težav.

Brane But, univ. dipl. psih.