Cudna dejanja punce

Vprašanja na tosemjaz.net.
blub::tsj

Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal blub::tsj » 25 Jul 2001 22:08

Živjo!

Že večkrat sem pisal glede iste teme. Namreč, gre se za eno punco s katero sva hodila in nato je končala z mano. Pa pol sva bla še nekaj časa skupaj, in pol se nisva pogovarjala nekaj časa. Nato se je spet ona začela menit z mano, in zdaj že kar nekaj časa nimava kontakta. No, 2× sva telefonirala in par emailov. Zdaj pa problem. Oba se obnašava zunaj kot da se ne poznava. oz, ona je začela s tem, jaz se pa ne bom vsiljeval. Čudi me le, da dostikrat sprašuje svoje kolege o meni. Včasih pa doda še kake čudne komentarje, kot naprimer pred nekaj časa. Bil sem na počitnicah, in ona je frende spraševala kdaj pridem domov, in pol ko so ji rekli je dodala, "češ, da naj tam ostanem, bolje da ne pridem domov". Čudi me to, zakaj to dela. če jaz nič slabega ne govorim okoli o njej, in ne dajem nobenih komentarjev glede nje, zakaj to ona dela. Mi lahko kdo kaj svetuje, kako naj na to reagiram. Če se bom isto obnašal kot ona, tudi ne bo bolje, vsaj mislim!
Prosim za pomoč!

Hvala!
odgovor svetovalke::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 26 Jul 2001 10:23

Blub,

očitno je marsikaj, česar s punco v odnosu nista razčistila. Premisli: če ti je bolj všeč takole kot (ne)komunicirata sedaj, naj tako ostane. Če pa (in to čutim iz tvojega pisma) želiš kaj spremeniti, boš moral z besedo na dan. Pozabiti na ponos, jo prositi za pogovor, ji direktno povedati cilj pogovora in kaj v bodoče pričakuješ od nje. Saj besede nič ne stanejo, brez njih pa ona ne more vedeti, kaj želiš ti, ti pa ne moreš vedeti, kaj pomenijo "njena čudna dejanja".

Srečno!
Mag. Damjana Podkrajšek, dr.med., specialistka šolske medicine
blub::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal blub::tsj » 26 Jul 2001 10:57

Hvala za nasvet, ampak jaz sem jo že večkrat prosil da bi se naj pomenila na 4 oči! Ampak ona to zavrača in se noče z mano pomenit. ne vem pa zakaj. Ker prej ko sva bla skupaj, sva se lahko o čisto vsem pomenila. seveda bi rad razrešil vse "spore", če so kaki med nama (oz. če ima kake spore z mano, kar pa jaz ne bi vedel!), ker sva bila prej, 3 leta najboljša prijatelja in to v pravem pomenu, in od tega sva 1,5 let hodila! In sedaj, da je njej tako lahko vseeno tudi za najino prijateljstvo? Ne vem, sam vem da meni ni! Nočem pa tudi, da me okoli "blati", ker mislim da nima razloga!

Lp
odgovor svetovalke::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 26 Jul 2001 12:11

Dragi Blub,

zdaj sva pa tam, da sem ti prisiljena povedati to, česar nočeva ne ti ne jaz: da verjetno nisi (več) v njenem "programu", da ji verjetno nisi (več) zanimiv, da te verjetno nima več rada, da si preteklost - sicer najbrž lepa, a to ne spremeni dejstva.

Njeno čudno obnašanje lahko poveževa z istim: čuti, kot da se ji vsiljuješ in ker niti "normalne" besede in dejanja, s katerimi je hotela povedati, da te zapušča, niso pomagala, posega zdaj po čudnih.

Kaj ti to prinaša?

Čas, da sežeš vase, da začutiš svobodo in da pogledaš naokrog: čaka te sto drugih punc in med njimi je gotovo tudi vsaj ena, s katero boš znal (bolj kot pri prejšnji) zgraditi odnos, ki bo zadovoljeval tebe in njo.

Veliko sreče ti želim,
mag. Damjana Podkrajšek
Jasna::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal Jasna::tsj » 26 Jul 2001 12:25

Dragi Blub,

tvoje nekdanje dekle se res ne obnaša lepo - iz tega bi lahko razbral, da ji ni več mar zate, pa naj bo to zate še tako zelo boleče. Če te ne mara več, se boš postopoma s tem moral sprijazniti. V preteklosti in v tem, kar je bilo nekoč med vama, ne moreš živeti. Usmeri pogled naprej, tudi levo in desno, da boš opazil kakšno drugo dekle. Če se boš ukvarjal samo z odnosom, ki ga pravzaprav ni več (bil je lep, vendar je zdaj zate neprijeten, ker se dekle do tebe grdo obnaša in o tebi grdo govori), to zate ni dobro. Veliko deklet je, ki bodo zelo rade s čutečim in razmišljujočim fantom, kakršen si ti.

Nekdanjo punco pa čimprej pozabi.

Veliko sreče ti želim,
Jasna
blub::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal blub::tsj » 26 Jul 2001 22:44

Hvala za nasvet. Ampak problem je v tem, da sem se jaz v veliki meri sprijaznil s tem da je končala z mano. Ampak ne morem se nekako sprijaznit z tem, da nisva več frenda, kot sva bla prej. Ker, v bistvu je prijateljstvo nekaj več kot pa ljubezensko razmerje. Ali pa se motim? Samo zakaj posega po čudnih dejanjih, če pa jaz njo puščam pri miru, in nikoli ne blatim nje, ker nimam razloga. Še vem, da sem se tudi včeraj, ko so proti njej nekaj govorili, postavil na njeno stran, in sem jo "ščitil", in to podzavestno. No ne vem, res jo mam še vedno rad, ampak, pač jo bom moral pozabit. aj, glede tega da najdem drugo punco, pa je tako. saj nisem ne prvi ne zadnji, kateri bo rekel, da ne more biti trenutno z nobeno drugo. Mel sem že šanso bit s punco, pa sem ji rekel da ne morem. In me je res čudno pogledala. Sam, zdaj bodo nekateri mislili da sem res prismojen ali pa da je nekaj narobe z mano. Tko da, če lahko kaj svetujete, se bom zelo veselil.

Lp

Blub
odgovor svetovalke::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 27 Jul 2001 10:38

Dragi Blub,

morda ti bo kaj pomagala knjiga "Realitetna terapija v praksi", avtorja Williama Glasserja. Toplo ti jo priporočam. Z njeno pomočjo boš spoznal, da se imamo v življenju možnost - pravico odločati. In da lahko odločamo le zase. Če se sogovornik ne odloči, da postane "frend", ga v to ne moremo in ne smemo siliti. Tole izgubo punce in prijateljice poskusi spremeniti v svojo prednost: imaš čas zase in priložnost, da se kaj naučiš o sebi in puncah (iz življenja in iz knjige).

Srečno,
mag. Damjana Podkrajšek
blub::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal blub::tsj » 01 Avg 2001 10:14

Hvala za nasvet in pa da ste mi predlagali knjigi! Bom jih probal nabavit in tudi prebrat. Ampak med tem časom, se je spet nekaj zgodilo! Namreč včeraj sem spet dobil od te punce zvečer sms. In pa z vsebino, da je slišala da sem se spremenil, pa pol da kako sem se mel na počitnicah in pa hvala lepa da ji nisem pisal razglednice. Oprostite mi, ampak jaz je ne razumem več. Ko mislim, da je stvar na dnu, kao da se ne poznava, se pol ona enostavno oglasi. Kaj naj naredim?! Ja, rekla je tudi, da se bova pomenila o določenih stvareh, ko bo čas za to!

Lp

Pa hvala
odgovor svetovalke::tsj

Re: Cudna dejanja punce

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 03 Avg 2001 12:39

Blub,

poslušaj punco, ki ti sporoča, da se bosta pomenila o določenih stvareh, ko bo čas za to. Sprejmi to, da ta čas še ni zdaj. In ne pozabi, da te ni pustila zato, ker si ti slab. Ne, pač pa te je pustila, ker si morda preveč ogrožal njeno osebno svobodo… Verjamem ti, da si to delal iz ljubezni, ampak prava ljubezen je le brezpogojna ljubezen. Ko boš prebral knjigi, se boš lažje pogovarjal z njo. Tudi zato, ker boš z distance lažje ocenil njo in sebe. Zdaj si vzemi čas in se osredotoči nase. Uspelo ti bo skoraj vse, kar si boš res želel… Ampak samo, če boš prej uspel zbrati ves svoj pogum in si priznati, da si delal napake. Najbrž iz prevelike želje… prišel bo čas, ko boš bolj znal. A to bo šele takrat, ko bo čas za to…

Kaj naj narediš? Zaenkrat beri, se pošteno analiziraj in čakaj.

Mag. Damjana Podkrajšek, dr.med., specialistka šolske medicine