Tabletke

Vprašanja na tosemjaz.net.
Tadeja H.::tsj

Tabletke

ObjavaNapisal Tadeja H.::tsj » 23 Jul 2001 09:02

Spoštovani,

s fantom sva začela s spolnimi odnosi, zato sem se odločila za kontracepcijo v obliki tabletk. Zdravnik mi je rekel, naj začnem z jemanjen prvi dan menstruacije (tako kot nam je vsem znano), vendar sem jaz začela jemati tabletke prej, kajti prišlo je do izločkov, ki so bili zelo podobni krvi in jaz sem mislila, da je to menstruacija. Vendar pa drugi dan teh izločkov ni bilo, tako da vem da to ni bila menstruacija.

Zanima me, kaj naj sedaj.

Ali naj nadaljujem z jemanjem tabletk in tako počakam do menstruacije.

Zanima me tudi ali bodo imele še zmeraj efekt če jih sedaj jemljem do menstruacije in kako naj potem z zavojčki tabletk - ali naj po 21 dneh od prve tabletke neham jemati tabletke ali 21 dni po menstruaciji.

Če jih neham jemati 21 po prvem zaužitju, potem se z zavojčki vse lepo izteče, če pa jih neham jemati 21 dni po menstruaciji potem bom pa ravno nekje na polovici zavojčka.

Hvala za Vaš odgovor
LP
Tadeja H.
odgovor ginekologinje::tsj

Re: Tabletke

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 23 Jul 2001 14:37

Kontracepcijske tabletke se vzamejo prvi oziroma peti dan menstruacije (odvisno od vrste hormonov in od navodil ginekologa!!!) in jih je potrebno jemati 21 dni. Nato sledi prekinitev za 7 dni - pojavi se menstruaciji podobna krvavitev in nato je potrebno 8dan ponovno jemanje za naslednjih 21 dni. Vsi ti dnevi jemanja so fiksni, ne glede na začeto ali končano krvavitev! Za tebe je najbolje, da načeto škatlico tabletk poješ do konca in če se prekinitvena krvavitev v 7 dneh ne bo pojavila, obišči ginekologa vsaj za nasvet!

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.
Tadeja::tsj

Re: Tabletke

ObjavaNapisal Tadeja::tsj » 24 Jul 2001 11:31

Zanima me samo še, če sem sedaj zaščitena ali ne (po mojem nisem, kaj menite vi).
odgovor ginekologinje::tsj

Re: Tabletke

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 26 Jul 2001 08:30

Najbolje je, da do prekinitvene 7-dnevne krvavitve ob tabletkah uporabljata še kondom, da bo kontracepcijski učinek zanesljivejši.

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.