Kako naj vzpostavim stik z nekim fantom?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Katja::tsj

Kako naj vzpostavim stik z nekim fantom?

ObjavaNapisal Katja::tsj » 21 Jul 2001 16:24

Kako naj vzpostavim stik z nekim fantom? Spoznala sem ga na taboru, na žalost pa je doma iz Izole. Imam njegov naslov in telefonsko, samo ne upam si vpostaviti stik z njim. Mislim, da sem tudi jaz njemu bila všeč, saj se je ves čas spogledoval z mano, me zezal, zadnji večer pa se je ves čas pogovarjal z mano. Prosim, pomagajte!!!!!

P.S.
Mi lahko odgovor pošljete na E-mail?
Hvala!
odgovor zdravnice::tsj

Re: Kako naj vzpostavim stik z nekim fantom?

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 25 Jul 2001 07:20

Draga Katja,

zelo sem vesela tvojega vprašanja. Najbrž zato, ker vem, da ti bom zlahka pomagala, morda pa tudi zato, ker me tvoja stiska spominja na moje izpred let, ki so zdaj v spominu kot najbolj brezskrbna...

Glede stika s fantom, ki ti je všeč, pa tole. Bistvene stvari si naredila že na taboru:
- dosegla si, da te je opazil;
- dosegla si, da se je (na daleč) ukvarjal s tabo;
- dosegla si pogovor z njim;
- sklepam, da si se vanj tudi zaljubila.

To, kar te zdaj muči, je, da se v svojem čudovitem stanju vznemirjenja (ali ga bom osvojila popolnoma zase?!) počutiš negotovo, ker se bojiš zavrnitve. Toda če si priznaš ali ne - bojiš se poraza. Ampak - če bo fant pokazal ali povedal, da mu (še) ni do globljih stikov s teboj, to ni poraz. To je le znak, da nima smisla izgubljati časa, energije zanj. Ali pa - če ti je še vseeno veliko prav do njega, da se moraš bolj potruditi. Morda na drugi način.

Kako postopati?

Premalo vem o tebi, da bi lahko napisala recept, lahko le rečem, da bi bilo verjetno lažje napisati mu (romantično) pisemce o tem, kaj si (do njega) čutila na taboru, kaj pogrešaš zdaj, ko nista več skupaj. Premisli, s čim si ga na taboru očarala, poudari v pismu to svojo (osebnostno) lastnost (gotovo se ni zaljubil vate zaradi super majčke, ki si jo nosila, ampak ker mu je bil všeč košček tvoje notranjosti) in odpakiraj pismo. Počakaj nekaj dni. Malo verjetno je, da bo odgovoril s pismom (morda po e-mailu). Lahko pričakuješ telefonski klic. Če ga ne bo, zberi ves pogum - ti si na potezi. In vedi: ni uspeha brez tveganja.

Ves čas poslušaj svoje občutke, svoje srce in upoštevaj razum. Uspelo ti bo, gotovo, če ne zdaj, pa kasneje. Nisi povprečna najstnica, ki bi fanta osvojila kar na 1,2,3, a ko ti bo enkrat uspelo, boš stkala trdne vezi, verjamem.

Želim ti svo srečo,
mag. Damjana Podkrajšek, dr.med., specialistka šolske medicine