Ali bo rekla DA?

Vprašanja na tosemjaz.net.
DeeJay::tsj

Ali bo rekla DA?

ObjavaNapisal DeeJay::tsj » 12 Jul 2001 23:22

Živjo!
Imam majčken problemček.
Zaljubil sem se v punco, ki jo poznam že 2 leti. Že dalj časa mi je všeč. Včeraj sva šla v kino (KOLOSEJ ma je to dobr kino) sva gledala DRAKULo Fajn film obema je bil všeč men še posebi, k sm meu tak dobr spremstvo. Po kinu je sva šla domov (ona k seb, jz pa k seb) Po tem sem ji napisal SMS po mobiteli in sm ji kr direktno povedu da jo mam rad. Danes sva se še slišala po telefonu in ni nič omenjala SMSja. Zanima me a se spodobi da jo vprašam če bi hodila z mano po SMS ali po telefonu al je najbolš da sva skupi k jo uprašam?
Pa kaj nj nardim če bo rekla NE?
Hvala
BYE
odgovor prof.soc.ped.::tsj

Re: Ali bo rekla DA?

ObjavaNapisal odgovor prof.soc.ped.::tsj » 13 Jul 2001 12:44

DeeJay

Če dekle že dobro poznaš in bi želel z njo preživeti več časa, je dobro, da jo povprašaš o njenem mnenju. Seveda je to najbolje storiti osebno, kar pomeni, da se z njo nekje srečaš, preživita nekaj časa skupaj. Mogoče je dobro, da nisi preveč direkten z vprašanjem, ampak spregovoriš o svojih občutkih do nje... in ko boš začutil, da je primeren trenutek, jo vprašaj. Tvoj strah pred zavrnitvijo zlahka razumem, kjati za večino ljudi je takšno dejanje precej pogumno. Saj s tem, ko se "izpostaviš", odkriješ delček svoje zasebnosti nekomu drugemu, tvegaš zavrnitev, ki zelo boli ali pa tudi sprejem, ki ti bo pričaral veliko ugodja. Možnosti zavrnitve ali sprejema so vedno enake. Pri tem ti svetujem, da najprej sam premisliš, koliko si želiš biti s tem dekletom, kaj ti pomeni in poskusi se spomniti njenega vedenja, ko sta bila skupaj. Morda ti je že naklonila malo simpatije in tudi sama podobno čuti kot ti. Če boš našel kakšne namige, ti bo verjetno lažje narediti prvi korak.

Le pogumno.
Nataša Omladič Ograjenšek, profesorica socialne pedagogike
banana::tsj

Re: Ali bo rekla DA?

ObjavaNapisal banana::tsj » 17 Jul 2001 11:32

ves kak je...lahk da ona gleda na tebe sam kt prjatla in zato ni omenjala unga sms-a....mozno pa je, da ji je bilo samo nerodno... vseen ...go for it... sam definitivno OSEBNo in ne prek teh neumnih smsov al pa telefona.. bod moski! :))) mah sej....v najslabsem primeru...lahko rece.."jst te mam tud rada - ampak sam kt prjatla".. na to mors racunat...in ce se to zgodi...da ne bo slucajno deklica potem (kot se pri tipih rado zgodi) postala iz objekta pozelenja degradirana v vrsto zivali ki ponavadi domuje v kakem hlevu na kmetiji....;) Drgac pa...probat ni greh,a ne? :)

Velik srece!
*-*::tsj

Re: Ali bo rekla DA?

ObjavaNapisal *-*::tsj » 26 Jul 2001 21:45

vsaka punca ima raje, da jo fant vpraša osebno. Tudi če reče ne-prijatelja bosta še vedno... Nič ne moraš izgubiti, le pridobiš lahko...