prvi poljub

Vprašanja na tosemjaz.net.
Lili::tsj

prvi poljub

ObjavaNapisal Lili::tsj » 22 Jun 2001 12:35

Aloha,
moj problem sploh ni tko velik, ampak bi ga rada čim prej odpravila. rada imam svojega in zdi se mi da ima tudi on mene, ampak je skater in je cele dneve zuni s skejtom. nikolk nisva skupi. kadar pa sva se pogovarjava v vsem mogočem je zelo prijeten in čeden. zelo rada sem z njim. moj problem je tak on je zelo sramežljiv in me ne upa poljubiti. vsi mu govorijo naj me poljubi in pravi da me bo, a se nikoli nič ne zgodi. meni pa pravijo naj ga poljubim jaz. jaz nisem sramežljiva ampak sama ga poljubiti ne upam, saj ne vem, kako bo reagiral, ker se še sam ni nikoli poljubljal. kako naj mu rečem, da ga imam rada in si želim njegovega poljuba? prosim za odgovor.
pa vsi uživite v teh prekratkih poočitncah!!!!!!!

P.S:pa sam še eno malo vpršanje. mami in oči mi dovolita da fant pride k meni, a jaz si ga preprosto ne upam povabiti?
odgovor psihologa::tsj

Re: prvi poljub

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 29 Jun 2001 14:21

Morda je res bolje, da pripraviš fanta, da te on poljubi. Morda je dovolj, če se v pogovoru dotakneš situacije, ko se fant in dekle nista upala poljubiti zaradi njune sramežljivosti. Morda se spomniš kakega prizora iz filma ali odlomka iz knjige oz. revije, če pa se ne spomniš ni takega, pa si ta prizor preprosto izmisli kot iztočnico za pogovor o tem. Fanta povprašaj kaj bi on storil, če bi se znašel v taki situaciji in kaj si misli o tem, da bi dekle poljubila fanta.
Če bi povedal, da bi bilo prav, da fant poljubi prvi, potem ga z vprašanji poskusi napeljati na to. Vprašaj ga ali je že kaj takega storil, če bi katera mu je všeč...???
Če bi se mu zdelo prav, da dekle prvo poljubi, ga iz previdnosti vprašaj ali on dekle že ima in če je nima pokaži svoj pogum. Če vabiš k sebi druge prijatelje in prijateljice ni nič narobe, da povabiš tudi njega.
Upam, da se bo vajin odnos premaknil v smeri, ki si jo želiš.

Matej Žnuderl, univ.dipl.psiholog