bolecina in orgazem

Vprašanja na tosemjaz.net.
Larisa::tsj

bolecina in orgazem

ObjavaNapisal Larisa::tsj » 21 Jun 2001 14:13

Pred 7 meseci sem spoznala fanta in se vanj noro zaljubila. Z njim sem tudi izgubila nedolznost in odkrila cisto nov svet. Sedaj me pa zanima, zakaj me, po dveh mesecih od prvega spolnega odnosa,se vedno boli oz. pece ko fant prodre vame? Ta bolecina je huda,vcasih ne morem sedeti niti lezati.Ugotovila sem tudi da je bolecina mocnejsa ce sva s fantom v misionarskem polozaju in da ni tako ostra ce sem jaz zgoraj. Kaj mislite, kaj je vzrok te bolecine?
Glede orgazma: s svojim fantom se nisem nikoli dozivela orgazma ceprav bi rada.Vcasih ko se me dotika in poljublja po intimnih mestih skoraj nic ne cutim.Mislim da sem se vedno prenapeta in da me je mogoce se vedno sram. Kaj naj narediva oba,da bo sex boljsi?
Hvala za odgovore!

Lep pozdrav
odgovor ginekologinje::tsj

Re: bolecina in orgazem

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 26 Jun 2001 14:37

Verjamem, da so se vajine težave že uredile in da nimaš več bolečin ob spolnem odnosu. Ker si začela redno spolno živeti, si najbrž že obiskala ginekologa zaradi zanesljive kontracepcije in umiritve morebitnega vnetja, ki se pri spolnih odnosih včasih lahko pojavi in je vzrok bolečin. Če pa še nisi zbrala dovolj poguma za ginekološki pregled, ti zagotavljam, da pregled ni nič hudega in kar korajžno pokliči najbližjega ginekologa. Glede orgazma si še ne delaj prehudih skrbi. Po določenem času rednih spolnih odnosov in ko se partnerja bolje spoznata (kupita si tudi kakšno revijo na temo spolnosti), navadno ni več težav z orgazmom. Če pa vseeno ni vse tako kot si si predstavljala, se tudi o tem posvetuj s svojim ginekologom.

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.
Larisa::tsj

Re: bolecina in orgazem

ObjavaNapisal Larisa::tsj » 28 Jun 2001 10:59

Najprej hvala za odgovor.Moje tezave so se res ze umirile,vse se je uredilo,tudi z orgazmom sedaj nimava vec tezav.Res me je presenetilo,da se je vse tako hitro zgodilo oz. popravilo.
Pri ginekologu sem ze bila, zaradi kontracepcije in tudi obveznega pregleda!
Lep pozdrav