kajenje

Vprašanja na tosemjaz.net.
pikica::tsj

kajenje

ObjavaNapisal pikica::tsj » 18 Jun 2001 20:03

kako naj staršem povem da kadim?prosim za čimprejšnji odgovor!!!!!!!
P.S:kaj se ti laho vse zgodi če kadiš pri 13?ali res zaustavlja rast?????
kdor karkoli ve o tem naj mi prosim napiše!!!!!!!!!
PIKICA
nina::tsj

Re: kajenje

ObjavaNapisal nina::tsj » 19 Jun 2001 19:23

zivjo!
ce se s starsi razumes res dobro potem premisli ce jim bos povedala! vendar vedi da bos na tak nacin zgubila njihovo zaupanje in vse bonitete ki jih mogoce imas. predvsem pa ti svetujem,da cim prej nehas kaditi, ker si dolgorocno mocno škoduješ. pa itak zdaj kadi ze vsak, tako da bos izgledala bol kul kot nekadilka.
upam da ti bo moj nasvet vsaj malo zmanjsal stisko in veliko srece
bay bay
nina
zatrapanka::tsj

Re: kajenje

ObjavaNapisal zatrapanka::tsj » 29 Jun 2001 11:23

to res zaustavlja tvojo rast in povzroča raka, ter mnoge druge bolezni. če se staršev bojiš jim ne povej, a takoj prenehaj!!! (vsaj počakaj, da boš starejša)
odgovor zdravnice::tsj

Re: kajenje

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 29 Jun 2001 12:06

Draga Pikica!

Pozitivno sem presenečena nad teboj, saj razmišljaš, kako povedati staršem, da kadiš. Čestitam! Razmišljaš zelo zrelo za razliko od večine tvojih vrstnikov, ki bi jih skrbelo ravno obratno – kako to čim dlje skrivati.
Na tvojem mestu bi starše vprašala za nasvet, kako naj se rešiš kajenja, prosila bi jih za pomoč pri tem. Prepričana sem, da bodo stvar izkoristili za zbližanje s teboj in ne samo za »napad«, čeprav boš tega najbrž deležna »vsaj za uvod«. K njim moraš pristopiti tako, da se narediš obupano, ker se ne moreš toliko skulirat, da pustiš cigarete. Saj boš znala, ne dvomim. Samo premisli, koga boš lažje »obvestila o svojem neželenem vedenju«, mamo ali očeta (ali pa prosi za pomoč kakšno mlado teto, da skupaj skujeta načrt).
Veliko sreče ti želim pri tem

Damjana Podkrajšek, zdravnica