ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
pikica::tsj

ljubezen

ObjavaNapisal pikica::tsj » 16 Jun 2001 20:39

Zaljubljena sem v dva fanta. Z enim hodim, a tudi pri drugem imam veliko šans.Prvi se me ne upa poljubiti, drugi pa je pri tem bolj napreden. Ne vem, za katerega se naj odločim, saj nočem prizadeti mojega fanta?

P.S: S fantom, s katerim ne hodim, se sliživa zelo veliko, z mojim fantom pa skoraj nikoli. Prosim naj mi kdo pove za katerega se naj odločim!!!!!!!
branka::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal branka::tsj » 18 Jun 2001 15:10

živijo! V bistvu to ni nek problem.Ti moraš vedeti do katerega več čutiš, s katerim ti je boljše oz. se ob njem boljše počutiš. Ne moreš tega pustit, recimo zato ker te ne upa poljubiti, morda pa mu ti ne daš znaka da si to res želiš. Pa ga daj ti.V glavnem moraš si razjasnit, kaj želiš, kaj čutiš. upam, da se boš prav odločla. Morda bi se jaz odločila za drugega ker bi ga očitno videla večkrat, bi se z njim še globlje spoznala in poglabljala to vezo. Vendar ne glej na mojo odločitev. Poslušaj srce, ne razuma. Pa uživaj.
odgovor psihologa::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 26 Jun 2001 14:44

Draga Pikica!

Res je vprašanje, v katerega od teh dveh fantov si zaljubljena. Z enim fantom praviš da hodiš, da se te ne upa poljubiti, da se skoraj nikoli ne slišita, ne bi ga pa rada prizadela zaradi drugega fanta. Pri tem drugem fantu pa imaš veliko šans, pri poljubljanju je bolj napreden in se zelo veliko slišita.

Zagotovo pa ne bo držalo, da si resnično zaljubljena v oba ta dva fanta, ampak si to le predstavljaš. Najprej se vprašaj, zakaj hodiš s prvim fantom, kaj čutiš do njega, zakaj se skoraj nikoli ne slišita, zakaj se te ne upa poljubiti? Ali pa ti sama za poljube s svojim fantom nisi dovolj pripravljena in mu nisi dala za to dovolj možnosti? Te možnosti si pa omogočila drugemu fantu, ki si jih je lahko tudi vzel, saj praviš, da je pri poljubljanju bolj napreden. Ali pa te ravno to pri drugem fantu privlači? Ali res ne čutiš razlike, ko se z enim oziroma drugim fantom držiš za roke, ko si pogledata v oči in se nasmehneta? Ali res z obema čutiš enako bližino? Dobro prisluhni svojemu srčku, ki ti bo na tvoje vprašanje najbolje odgovoril!

Lep pozdrav,
Brane But, univ.dipl.psih.