Ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
Sandra::tsj

Ljubezen

ObjavaNapisal Sandra::tsj » 15 Jun 2001 11:16

S fantom sem hodila leto in pol imela sva se zelo rada. Predstavila sem ga staršem in tudi jaz sem spoznala njegove starše in celo sorodnike, bila sem del njega, bila sem del njegove družine. Vse je bilo ok. dokler niso nanj začeli vplivati kolegi. Mene je to zelo motilo. Zato sva se večkrat sprla. Potem pa sem šla delat počitniško v slaaščičarno, delala sem cele dneve, tako da sem imela bolj malo časa zanj, pa še šef, pri katerem sem delala, je bil (šiptar in ne slovenec) to ga je tudi zelo motilo, saj je NACIONALIST. Prepiri med nama so se vse prepogosto pojavljali, zato sva nekega dne končala.

Takrat se mi je podrl cel svet, od tega je zdaj minilo 1 leto. Še zdaj ga nisem prebolela, seveda sem se trudila, a mi ni uspelo. Ostala sva prijatelja. Pol leta je minilo od najinega razhoda, nekje januarja sem ga prosila še za eno možnost vendar me je zavrnil. Zdaj pred kratkim pa sva bila zelo veliko skupaj (kot prijatelja) povabil me je ven, vendar jaz sem vse skupaj razumela drugače. Povedala sem mu, da ga imam še rada in da bi rada bila z njim, objel me je, mislila se že, da bova skupaj, vendar je rekel da je bolje da sva zaenkrat še prijatelja.Saj se ima zelo veliko za učiti. A to je bil samo izgovor.

Problem je v tem, da me še vedno kliče, rad bi bil moj prijatelj in me spominja na preteklost tako da mi je še huje. Občutek imam, da me ima rad, a ne vem, zakaj me zavrača. Želi si moje družbe, hkrati pa.... Ne vem... pravi da sem super punca in da mu je bilo lepo z mano. Ne vem! Prosim svetujte mi.
odgovor psihologa::tsj

Re: Ljubezen

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 19 Jun 2001 13:59

Nimam pojma, kaj si tvoj bivši fant sploh misli. Očitno ne ve, kaj bi. Bolje bo zate, da razmisliš ali si pripravljena z njim prijateljevati, čeprav te to zelo prizadene ali pa je bolje povsem prekiniti z njim in počasi bolečino omiliti.

Pri tem se navadno sprašujemo, ali ne bomo izgubili upanja v možnost ponovne zveze, če povsem prekinemo. Vendar mislim, da je bila vajina zveza dovolj dolga, da lahko presodiš, kako bi bilo ponovno. Bilo bi lepo in bilo bi hudo. Ta krog bi se kar naprej ponavljal. Morda ne tako, da bi bilo leto in pol lepo, nato eno leto slabo, vendar bi se ta nihanja zelo pogosto kazala. Ugotovi, ali si želiš takšno partnerstvo in če si ga, potem vztrajaj v »prijateljstvu«, če ne, potem raje povsem prekini z njim.

Da bi se le prav odločila, ti želim.
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.