celulit

Vprašanja na tosemjaz.net.
jst::tsj

celulit

ObjavaNapisal jst::tsj » 12 Jun 2001 14:54

kako se znebiti celulita? jaz tega nikakor ne morem, vse sem že poskusila, pa nič ne gre. pa še to je en problem, da smo na nudistični plaži, tam me vsi vidijo. zelo sem nezadovoljna z mojim telesom, slabo se počutim v svoji koži, ko vidim, ko vsi pogledi priletijo na mojo veliko zadnjico. še to: kako se znebiš velike zadnjice?

že vnaprej hvala za odgovor, ki upam, da bo čimprej!

jst
odgovor zdravnice::tsj

Re: celulit

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 13 Jun 2001 16:15

Draga Jst,

težko bi mi zastavila težje vprašanje - samo tisto, kako naj se pomladiš za 10 let, bi bilo še težje, ampak saj vem, da nisi stara 50 let.

Celulita se je težko znebiti. Poleg pitja vsaj 2 litrov vode (!) vsakodnevno, ustrezne prehrane, skrbi za redno odvajanje blata, vsakodnevne vsaj 2-urne telesne dejavnosti, hladno-mlačnega tuširanja, masaže in vtiranja tonamenskih krem - ja, neredko še vse to ne zaleže. Predvsem pa naj bodo tvoja prizadevanja vztrajna, dolgotrajna. Ne obupaj, če se še po 2 mesecih ne bo nič poznalo; no, potrpi še, delaj vse dalje in še 2 meseca kasneje se bo poznalo. Ne le na koži, pač pa tudi in predvsem na zdravju, dobrem počutju, kondiciji ter samozavesti.

Glede zadnjice pa tole: lahko se ti le zdi, da je prevelika. Lahko je le posledica preveč sedenja (če nimaš preveč kil). Kaj pomaga, veš: zamenjati TV z rolerji.

Splača se potruditi, kopalke in kratke hlače so pred vrati.
Veliko uspeha ti želim,
mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.