kaj narediti

Vprašanja na tosemjaz.net.
Manka::tsj

kaj narediti

ObjavaNapisal Manka::tsj » 08 Jun 2001 14:29

Kaj narediti če ti tvoja najboljša prijateljica zaupa da je noseča in ne želi da bi to izvedeli starši, otroka pa bi rada obdržala,moraš komu povedati, kaj ji svetovati?
Simona::tsj

Re: kaj narediti

ObjavaNapisal Simona::tsj » 08 Jun 2001 21:28

Če je polnoletna naj se sama odloči! drugače pa jo probaj prepričati, naj pove staršem. Ne izdaj je - prijateljstvo je pomembno!
odgovor psihologa::tsj

Re: kaj narediti

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 11 Jun 2001 14:36

Občutek imam, da se ti njena odločitev ne zdi najboljša. Domnevam, da je še mladoletna in da za otroka ne bo mogla sama skrbeti. Zato imaš najbrž pomisleke.
Če nam nekdo zaupa skrivnost, jo moramo čuvati dokler nam ta oseba ne dovoli povedati komu tretjemu. Zato priporočam, da se pogovoriš s prijateljico o svojih pomislekih in na ta način poskusiš doseči spremembo bodisi njene odločitve za otroka ali prepovedi povedati to komurkoli. Lahko da bo prijateljica žolčno reagirala, vendar poskusi vsaj dva ali trikrat načeti to temo ( »kako bo lahko skrbela za svojega otroka? Ali je prav , da tisti ki bo imel največji delež pri skrbi za dete ne ve ničesar?«). Pomembno je tudi, da se o tem pogovorita čim prej, saj so težave pri morebitnem splavu iz tedna v teden verjetnejše. Upam, da se boš s prijateljico lahko razumno pogovorila, ji pomagala razjasniti tako njeno kakor otrokovo prihodnost in morebiti pritegniti k njeni skrivnosti še koga tretjega.

Lep pozdrav!
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih