ne razumem se s fanti in puncami

Vprašanja na tosemjaz.net.
xxyz::tsj

ne razumem se s fanti in puncami

ObjavaNapisal xxyz::tsj » 31 Maj 2001 10:30

Zakaj se prijateljica noče pogovarjati z mano in fant tudi.Mislim, da zato ker sem slabša učenka. Rada bi vedela, v čem je vzrok, ker ji seveda nisem nič naredila?
saša::tsj

Re: ne razumem se s fanti in puncami

ObjavaNapisal saša::tsj » 31 Maj 2001 16:55

domnevam da to ni tvoja prava prijateljica saj bi ona morala biti s tabo odkrita in ti povedati kaj jo moti. tudi jaz imam sošolko ki se slabše uči toda vseeno je moja prijateljica, zato to ne bi smel biti problem ali vzrok da ona ne govori s tabo. če želiš razčistiti to zadevo je najboljše da jo vprašaš ali pa napišeš pismo. enako velja za fanta, verjetno je kje drugje vzrok da ne govorita s tabo.
odgovor psihologa::tsj

Re: ne razumem se s fanti in puncami

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 06 Jun 2001 15:15

Razumem, da te teži, če se prijateljica in fant ne želita več pogovarjati s tabo. To navadno pomeni, da se je v odnosu nekaj spremenilo. Taka sprememba bi lahko bil tvoj učni uspeh, vendar le v primeru, če je poslabšanje nenadno. Tu bi rad pripomnil, da je šolski uspeh kot merilo za izbiranje prijateljev pomembnejše v prvih letih osnovnega šolanja, kasneje pa postaja čedalje manj pomemben. V ospredje pridejo druge naše lastnosti. Kaj cenita tvoja prijateljica in fant, lahko samo ugibam, zato bi bilo najbolje, da ju kar vprašaš, saj tudi skregani prijatelji drug drugemu povedo v čem je težava. Če ti direktno ne bosta hotela odgovoriti, to morda ve kdo, s katerim se družita.

Na misel mi prihaja tudi možnost, da ti je prijateljica speljala fanta in se zato ne marata več družiti s tabo. Tudi to čisto ugibanje, saj nimam nobenih podatkov, razen tega, da se zadnje čase ne eden ne drugi s tabo ne pogovarjata.
Na koncu bi ti rad priporočil, da tako enemu kot drugemu izraziš svoje obžalovanje zaradi njunega obnašanja in željo, da bi bili zopet prijatelji (to povej vsakemu posebej).

Upam, da se boste pobotali
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.