Kaj naj naredim?

Vprašanja na tosemjaz.net.
1Pesjak-pesjak

Kaj naj naredim?

ObjavaNapisal 1Pesjak-pesjak » 26 Okt 2021 19:21

Pozdravljeni.

Imam vprašanje in rabim predloge.
Zaljubljen sem v eno punco i skupaj trenirama se občano tudi pogovarjama a ne veliko.Zelo ji želim povedati da sem v njo apak me je strah da bo rekla da ni v mene in da se bo nehala pogovarjati z mano in da me bodo drugi potem zajebavali.In sicer jo tudi velikokrat vidim v sanjah no vedno jo vidim...
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kaj naj naredim?

Uredništvo » 30 Okt 2021 14:53

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen,

napisal si, da ti je všeč dekle in da bi ji to tudi rad povedal, vendar te je strah njenega kot tudi odziva drugih. Razumem te in verjamem, da ni enostavno zate in si želiš, da bi ji lahko povedal, kako se počutiš.

Napisal si, da se občasno pogovarjata. To je super začetek in pri tem lahko tudi nadaljuješ. Če želiš poglobiti vajin odnos in jo bolje spoznati, lahko pogovor začneš s kakšnimi skupnimi točkami ali s stvarmi, za katere veš, da jo zanimajo oz. so vama skupne. Več kot se bosta pogovarjala in se tako spoznala, prijetneje in bolj sproščeno se boš počutil v njeni družbi. Verjamem, da je zelo težko svoja čustva opisati tako neposredno, vendar lahko izbereš tudi drugačne možnosti. Lahko ji predlagaš skupna druženja, npr. jo povabiš na sladoled ali v kino in jo tako skušaš bolje spoznati. Ko boš punco bolje spoznal in boš v njeni družbi sproščen, ji boš tudi lažje lahko opisal svoja čustva in ji zaupal svoje občutke.

Želim ti veliko poguma in zaupanja vase,
Živa Pirc, dipl. psihologinja (un)