Po enem letu nisva v zvezi

Vprašanja na tosemjaz.net.
biba_5
Objave: 10
Pridružen: 14 Dec 2019 09:54

Po enem letu nisva v zvezi

ObjavaNapisal biba_5 » 25 Okt 2021 12:18

Zdravo!

!!Prosim, da vsebine ne objavite javno!!

/izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Po enem letu nisva v zvezi

Uredništvo » 29 Okt 2021 11:21

Odgovor svetovalke:
_________________

Draga biba_5,

če prav razumem si si dlje časa želela biti v zvezi s fantom, s katerim se več kot leto dni tudi videvata, vendar sta bila po karanteni oba tudi z drugimi ljudmi, s čimer sta drug drugega prizadela. Zaradi tega se je vajin odnos ohladil in čez poletje sploh nista bila v stiku. Praviš, da si se ga v tem času odločila preboleti, saj si povsem izgubila zaupanje in se zaradi razočaranja zaprla vase. Kljub temu, da mu je bilo žal, si se odločila, da vajin odnos povsem prekineš. Ker pa se je začel odkrito truditi zate, si popustila in ga tudi sama vzpodbudila, da se bori zate. Kljub temu, da je postal ljubeč in skrben, se sprašuješ zakaj nisi srečna.

Ali si prepričana, da si mu resnično oprostila? Ga morda kaznuješ za nekaj kar si storila tudi sama? Si torej morda razočarana tudi zaradi lastnih dejanj? V vsakem partnerskem odnosu je zelo pomembna iskrenost, tako do partnerja, kot do samega sebe. Praviš, da si vanj zaljubljena ampak da ne čutiš več isto kot si in da to ni to, da ves čas iščeš napake oziroma skoraj razlog, da ga lahko zapustiš. Praviš tudi, da si imela o zvezi določeno predstavo, realnost pa je izgledala povsem drugače. Morda na začetku zveze nista želela hiteti in si nista izpovedala čustev ter potrdila vajine zveze, zaradi česar sta oba videvala tudi druge ljudi, zdaj pa vaju to boli. Razlog za njegovo poletno hladnost in ignoranco je namreč morda ravno čas, ki ga je fant potreboval, da poskusi zaceliti rane in premisliti ali želi nadaljevati zvezo s tabo. Podobno kot ti, vprašanje pa je ali sta prišla tudi do enakega zaključka. Menim, da lahko vajina čustva, misli in potrebe odkrijeta le s pogovorom in tako ugotovita ali so dogodki, ki jih navajaš nekaj kar lahko pozabita, si oprostita in nadaljujeta z zvezo ali pa je to nekaj kar je uničilo možnost za vajino skupno srečo.

Praviš tudi, da se je do zdaj zelo spremenil, da pa se vajina okusa glede glasbe in filma ne skladata. Se lahko morda dopolnjujeta? Razmisli ali je za fanta dobro, da se ti povsem prilagaja ali pa ga lahko sprejmeš takšnega kot je? Dokler boš v njemu in vajinemu razmerju iskala napake, jim posvečala vso pozornost in jih poskušala kontrolirati, bo vajina zveza trpela. Če se ti uspe osredotočiti na pozitivne aspekte vajinega odnosa v katerem skupaj rasteta in se dopolnjujeta, si bosta verjetno uspešno opomogla od težkega preizkusa na začetku in našla svojo srečo.

Vse lepo in dobro vama želim,
Tanja Kodrič, dipl. psihologinja