Svetovalnica CPM

Vprašanja na tosemjaz.net.
viviii

Svetovalnica CPM

ObjavaNapisal viviii » 20 Okt 2021 14:54

Pozdravljeni,

pišem vam ker že nekaj časa iščem pomoč s katero bi izboljšala svoje mentalno zdravje. Pred kratkim sem na internetu naletela na spletno stran svetovalnice CPM ampak ne čisto razumem kako deluje. Ali so tam zaposleni psihologi? Ali je obisk svetovalnice enak obisku psihologa in ali je res obisk brezplačen? Ali je svetovanje individualno ali poteka v skupini?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za kakeršenkoli odgovor, lepo vas pozdravljam
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Svetovalnica CPM

Uredništvo » 21 Okt 2021 14:18

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Najlepša hvala za tvoje vprašanje! Sem zelo vesela, da si se odločila poskrbeti za svoje mentalno zdravje, saj moramo za njega skrbeti tako, kot skrbimo tudi za telesno zdravje.

Omenjene svetovalnice tudi sama ne poznam dobro. Sem pa sedaj malo pobrskala po spletu. Iz informacij, ki sem jih našla, ni čisto jasno, kakšni profili so zaposleni v svetovalnici. Iz zapisanega sklepam, da so svetovalci vsekakor izurjeni za področje svetovanja, ampak ni nujno, da so psihologi. Lahko so tudi psihoterapevti, psihosocialni svetovalci ali drugi sorodni profili. Glede na zapisano je obisk brezplačen in jaz razumem, da so svetovanja individualna.

Bi ti pa toplo priporočila, da se s tvojimi vprašanji obrneš kar direktno na svetovalnico in jim pišeš na njihov mail (e-mail: lj-info@cpm-drustvo.si). Verjamem, da ti bodo z veseljem odgovorili na tvoja vprašanja.

Želim ti lepe jesenske dni,
Sara Seršen, dipl. psihologinja (un)