Šola, pritožba

Vprašanja na tosemjaz.net.
Banana123

Šola, pritožba

ObjavaNapisal Banana123 » 15 Okt 2021 14:12

Pozdravljeni!
Prosim ce skrijete kaj pise spodaj
// izbrisano v uredništvu //
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Šola, pritožba

Uredništvo » 20 Okt 2021 14:31

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

To je bila res zelo neprijetna izkušnja, verjamem, da te je zelo prizadela in vznemirila. Ravnanje profesorja ni bilo samo skrajno neprijazno, pač pa tudi neetično.

Priporočam ti, da - preden pride zadeva do ravnateljice - najprej govoriš z razredničarko ali/in šolsko svetovalno delavko. Kot dijakinja, ki ima uradno odločbo mladostnice s posebnimi potrebami, si zaslužiš še posebno pozornost; sem pa mnenja, da nihče od dijakov ne bi smel biti deležen takšnega odnosa s strani profesorjev. Do ravnateljice lahko še vedno greš kasneje.

Si doma povedala za vse skupaj, lahko zaupaš staršem? Pomembno bi bilo, da imaš ob sebi koga od staršev, če slučajno to ne bi šlo, pa naj bo s tabo kakšna sošolka ali sošolec, ki je bila priča temu dogodku. In ne boj se, da se ti bo profesor maščeval - najslabše bi bilo ostati tiho in pristati na zlorabo pozicije moči. Naj vidi, da si upaš povedati, tudi, če ti gre matematika slabo ... kaj pove več o človeškosti človeka - to, da obvlada matematiko, ali to, da ponižuje ljudi, ki so v odnosu že tako v podrejenem položaju? Res te opogumljam, da spregovoriš. Na pogovor se dobro pripravi, da boš čim bolj mirna in zbrana.

Držim pesti zate in verjamem, da ti bo uspelo.

Lepo te pozdravljam,
mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja
Spetjaz

Re: Šola, pritožba

ObjavaNapisal Spetjaz » 23 Okt 2021 20:36

Hvala za odgovor!
Nekaj novosti:
(Prosim ce skrijete)

/izbrisano iz uredništva/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Šola, pritožba

Uredništvo » 29 Okt 2021 10:01

Odgovor svetovalke:
_________________

Zdravo.

Žal mi je, da pri razredničarki nisi naletela na več posluha, pa vendar izgleda, da je govorila s profesorjem in je stopil korak nazaj, ni več tako verbalno grob in ponižujoč. Testa nisi pisala tako slabo, saj si bila zelo blizu pozitivne ocene - to je spodbudno!

Glede odločbe o usmeritvi imaš prav - če si jo prejela ti, jo je tudi šola. To moraš nujno raziskati, saj bi ti prilagoditve gotovo zelo koristile. Pojdi v šolsko svetovalno službo, imej s seboj svoj izvod odločbe in strokovnega mnenja, in se pogovori. Odločba je uradni dokument in nezaslišano (tudi protizakonito) je, če se ne upošteva.

Spodbujam te, da vztrajaš in se boriš, čeprav se zavedam, da ti je zelo težko. A to je le ovira na poti do cilja, premagala jo boš in postala še močnejša in pripravljena na nove izzive.

Držim pesti zate in ti pošiljam prijazen pozdrav.

mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja