Nesrecna

Vprašanja na tosemjaz.net.
Danijela18

Nesrecna

ObjavaNapisal Danijela18 » 09 Okt 2021 08:55

Imam vse ali pa skoraj vse, kar bi si clovek lahko zelel. Pa nisem srecna. Zakaj?
Npr imam fanta, ki mi nudi vse, mi kupuje stvari, greva na izlete itd. Pa nisem srecna.
Imam hobije, v katerih se lepo pocutim in komaj cakam da se jih lotim, pa nisem srecna.
Imam dobre ocene, a mi je vseeno.
In tako za vse stvari in ze dolgo casa - let. Kaj naj naredim in kaj je narobe z mano?
Se pa drzim bolj zase, nimam prijateljev in to mi je ok, ne pogresam nic in bi me morilo, ce bi jih imela, ker jim ne bi dala to kar od mene potrebujejo, ker se posvecam bolj sama sebi.
Tudi starsi mi nudijo skoraj vse, ce jih rabim so tu, pomagali bojo pri studiju naslednje leto - stroskih... Ampak jaz sem se vedno nesrecna.
Pocutim se kot da hrepenim po necem, pa se sama ne vem po cemu. Kot da imam v glavi neke svoje ideale kako mora bit in kaj si zelim, pa tega ni in ni. In me to onesrecuje.
Za kak nasvet bi bila vesela.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nesrecna

Uredništvo » 16 Okt 2021 22:45

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Oh ta sreča... tako enostavna beseda pa obenem včasih tako težko dosegljiv občutek/stanje, kajne?

Zakaj nisi srečna, na to ni enoznačnega odgovora, sreča namreč za čisto vsakega posameznika pomeni nekaj drugega. V splošnem pa gre za občutek notranjega zadovoljstva im miru. In mogoče so tvoji ideali res neka nedosegljiva predstava? To sploh ni tako nenavadno, veliko ljudi namreč srečo kako bi rekla precenjuje... Ni nujno da smo vsak dan srečni, to tudi ni za pričakovati, saj je življenje polno vzponov in padcev in definitivno pridejo tudi slabši dnevi. Ključ je nek občutek notranjega miru, da si "ok sam s sabo".
Razmisli-ti hobiji, ki jih navajaš res dajo pozitivne občutke ali so bolj del rutine, navade? Ti izleti s fantom res toliko pomenijo, ali ti je bolj pomembno kaj drugega? Si res pomirjena ob misli, da nimaš prijateljev? Koliko so ti sploh pomembne materialne dobrine? Malo se poglobi v ta vprašanja, mogoče pa le dobiš kakšno idejo, misel... Pa tudi o tem razmisli-kaj pa bi bil sploh tvoj ideal? Ker včasih so lahko to zelo na prvo žogo smešne in majhne stvari.

Glede na to, da drugo leto začneš s študijem bi si želela da tudi o tem dobro razmisliš-kateri študij in kariera nadalje ti bo v pomoč pri občutkih vsakodnevnega zadovoljstva... izberi nekaj čisto tvojega, ne pa tisto kar je mogoče nekako pričakovano, zaželeno...
Upam, da sem ti podala nekaj uporabnih iztočnic za nadaljnje razmišljanje.

Za konec še ena misel, ki sem jo že večkrat zasledila: Največja ovira za srečo je, da človek pričakuje preveliko srečo. (Bernard Le Bouvier de Fontenelle).

Lepo te pozdravljam,
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije