Prijatlej ki ni več prijatlej

Vprašanja na tosemjaz.net.
iivek64

Prijatlej ki ni več prijatlej

ObjavaNapisal iivek64 » 08 Okt 2021 10:01

bil sem prijatelj z 15 letnico na morju bila sva malo vec kot prijatelja, delala sva veliko stvari skupaj. in zdaj zivi v ameriki in se samo se pogovarjava preko telefona.
Lp, Ivano.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prijatlej ki ni več prijatlej

Uredništvo » 11 Okt 2021 11:38

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljen!

Če prav razumem, si na morju spoznal dekle, s katero sta se zelo zbližala in počela skupaj veliko stvari. Praviš, da sta bila prijatelja oz. celo več kot to. Sklepam, da s tem misliš, da sta si bila všeč ali pa je vsaj eden od vaju začutil do drugega nekaj več kot le prijateljska čustva. Kot sem uspela razbrati iz tvojega sporočila, je težava v tem, da dekle sedaj živi v Ameriki in se ne moreta več videti, temveč sta v stiku le še preko telefona. Izgleda, da jo pogrešaš in si jo želiš spet videti. Glede na to, da sta oba še zelo mlada in živita na različnih koncih sveta, je to verjetno težko izvedljivo in ti (oz. vama) je zaradi tega težko.

Ker nisi izpostavil, v čem točno je težava, ti težko dam kakršen koli nasvet. Menim pa, da se lahko vajin odnos še naprej razvija tudi na daljavo, če si tega oba želita. Morda se nekega dne celo dogovorita za srečanje v živo. Se mi pa zdi dobro, da si pripravljen tudi na možnost, da se bo vajin odnos zaključil in se ne bosta več videla. V tem primeru vama bo verjetno hudo, vendar se vseeno lahko ohranita v lepem spominu.

Upam, da sem pravilno razumela tvojo težavo in ti vsaj malo olajšala stisko z odgovorom. Če ne, te vabim, da mi poveš kaj več, da bom bolje razumela in ti lažje svetovala. Sicer pa ti želim, da bi se stvari razpletle tako, kot si želiš.

Lep pozdrav,
Anja Rakovec, dipl. psihologinja (un)