Prijatlej ki ni več prijatlej

Vprašanja na tosemjaz.net.
Hiiii54

Prijatlej ki ni več prijatlej

ObjavaNapisal Hiiii54 » 06 Okt 2021 22:34

Lep pozdrav,

Sem 16 letno dekle moj problem je sledeč. Imela oz imam saj nevem več prijatelja ki je biv 4 leta starejši od mene 21 let. Vse sem mu zaupala biv mi je kot brat imela sm ga rada. Ampak on je cutiv več kot jaz skos sem si dopovedoval da enkrat bom čutila enako res mi je biv super in tudi jas sm zdelala biti z njim vendar nisem čutila takšne ljubezni. Pomeniv mi je veliko, lahko sm se smejala z njim, se pogovarjala, me je poslušav, razumev in kar na enkart ko je bilo še vse normalno me je blokirav brez da bi kar koli rekev je odsev se pred eno uro je bilo res vse normalno. Klicala sm ga in klicala pisala pa nč na koncu sm uprasa a njegovega prijatla kaj je narobe pa mu je rekev da naj pusti to prizadelo me je res zelo nikoli nikomur več ne zaupam nikoli se nočem več navezat na osebo. Amapk ne razumem rekev mi je da nebo odsev. Čisto normalno sma se razumela. Počutim se krivo amapk nevem kaj je bilo narobe da je kar sev kaj lahko naredim obupana sm in žalostna.
Hvala za vaš odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prijatlej ki ni več prijatlej

Uredništvo » 09 Okt 2021 08:45

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Slišati je, da sta se s tem prijateljem res dobro razumela in da si ga imela rada, zato verjamem, da ti je zdaj hudo. Včasih si ljudje premislijo ali pa ugotovijo, da jih nekaj preveč boli in raje oddidejo. Včasih je tudi lažje oditi brez pojasnila, čeprav je drugi osebi zaradi tega težje. Pomembno je, da veš, da si odgovorna samo za svoja ravnanja in za svoja čustva, vedenja in čustev drugih pa ne moreš nadzorovati. Tako ne moreš spremeniti odločitve prijatelja in je zato edino, kar lahko v tej situaciji narediš, to, da sprejmeš, da se je tvoj prijatelj oddaljil in mu daš čas. Mogoče se čez nekaj časa spet najdeta in bo takrat lažje, ker bosta oba čutila enako. Ni se ti treba počutiti krivo, saj si ostala zvesta temu, kar čutiš, in s tem ni nič narobe. Narobe bi se bilo pretvarjati, da čutiš več, saj bi zapravljala svoj in njegov čas.

Kar se pa tiče tega, da praviš, da se nočeš več nikoli navezati na koga, pa vedi, da je vsaka oseba drugačna. Zato, ker te je ta prijatelj prizadel, ne pomeni, da te bodo tudi drugi, še najmanj pa na isti način. Poskusi odpreti srce in dati drugim priložnost, da dokažejo, da so vredni tvojega zaupanja in ljubezni.

Želim ti, da se čim prej počutiš bolje. Če ti bo hudo, pa se kar javi.

Lep pozdrav,
Ajda Novak, dipl. psihologinja (un)