Pohotna sem bila

Vprašanja na tosemjaz.net.
Pohotnica

Pohotna sem bila

ObjavaNapisal Pohotnica » 06 Okt 2021 11:50

Sram me je, da sem si želela seksat z bivšim terapevtom .čutila sem do njega ogromno strast pozelenje in seksualno napetost skratka metuljčke. Tud varnost sprejetost..ni hotel nič z mano imeti kljub tudi njegovi privlačnosti do mene .. vsaj delna rekel mi je in dal določene znake .... Je rekel pri meni ni tega ..jaz nisem eden tistih terapevtov,ki seksa z svojimi pacienti... Počutila sem se kot smet in umazana ter perverzna potrebnica pohotnica itd... prvič ,ker me je zavrnil drugič ,ker sem si to sploh želela ..zdaj sem hvaležna ,da nisva nič imela ,ker bi se takrat še bolj izkoriščeno počutila... Kaj naj..?!? imam v sebi se vedno občutke sramu, krivde..
Zenica

Re: Pohotna sem bila

ObjavaNapisal Zenica » 06 Okt 2021 17:36

Hojla!

Če ti kaj pomaga:

https://themighty.com/2020/10/sexual-at ... st-normal/

Priporočam tudi knjigo 'Morda pa se moraš z nekom pogovoriti' Lori Gottlieb (pri nas jo imajo tudi v knjižnicah), ki sicer ni neposredno na to temo, ampak jo tudi omeni v knjigi - in celo glavna junakinja, ki je sama terapevtka in se odloči iti v terapijo, čuti podobne stvari do svojega terapevta.

Mislim, da v tem ni čisto nič sramotnega in meni zveni zelo človeško.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Pohotna sem bila

Uredništvo » 07 Okt 2021 10:56

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljeni,

poročate, da ste čutili močno spolno privlačnost do svojega bivšega terapevta in da ste mu očitno to tudi pokazali ter doživeli zavrnitev. Pravite, da ste se takrat počutili umazano in perverzno; še zdaj se počutite krivo in vas je sram.

Žal mi je, da se tako počutite. Zavrnitve seveda nikoli niso prijetne in jasno je, da vas je zavrnitev prizadela in da ste se počutili slabo in v zadregi. Odveč pa je doživljanje sebe kot umazane, občutek sramu in občutek krivde, in vabim vas, da si poslušate pojasniti ta doživljanja. Nič ni namreč spornega v tem, da ste doživljali spolno privlačnost do nekoga, ki vam je očitno vzbudil zaupanje. Tudi s tem, da ste mu to pokazali, niste naredili ničesar narobe. V profesionalnem odnosu, v kakršnem sta bila (očitno nista več, ker poročate o njem kot o bivšem terapevtu), je odgovornost za spoštovanje mej terapevtskega odnosa njegova. In seveda je prav, da vas je zavrnil. Zelo neprimerno pa je, da vam je pred tem nakazal, da ga privlačite. Doživljanje krivde bi bilo tako umestno predvsem pri njem, saj je odgovornost za ohranjanje ustreznih mej odnosa v celoti njegova.

Jasno mi je, da zgolj moje prigovarjanje, da vaša občutja umazanosti, sramu in krivde niso utemeljena in niso potrebna, vašega doživljanja ne bo spremenilo. Vendarle upam, da vas je moj odgovor vsaj malo razbremenil. Najbrž bi bilo smiselno, da terapijo nadaljujete drugje. Ker je področje psihoterapije pri nas še vedno precej neurejeno, kar žal omogoča tovrstno dejavnost tudi posameznikom, ki niso ustrezno strokovno usposobljeni, vam predlagam, da za poskusite najti ustreznega psihoterapevta v okviru Centrov za duševno zdravje (v okviru Zdravstvenih domov), ki delujejo v večjih krajih v vseh slovenskih regijah. Lahko se obrnete tudi na brezplačno psihološko pomoč v svetovalnico Posvet (psihološko pomoč dobite brez napotnice).

Vse dobro,
dr. Katja Košir, univ. dipl. psihologinja
Pohotnica

Re: Pohotna sem bila

ObjavaNapisal Pohotnica » 14 Okt 2021 12:22

Pozdravljeni..hvala vam za lep,iskren, srčen odziv... ter na nek način tolažbo...
Da..pokazal mi je večkrat z besedami in dejanji...
Rekel mi je med seansami oz. pogovori...
Da pač ni bilo mišljeno kot flirt je rekel jaz nikoli nisem flirtal s tabo...sem rekla mi nazaj ja saj vem ja.. ko sem mu direktno rekla simpatičnost in zanimanje je bilo obojestransko... Da sem pametna lepa sposobna..da sem lepa mi je rekel ene 2 x... ter ,da sem "zrihtana" 1x..ko sem se uredila ... Srajco lepo barvno in krilo ...skratka... Da preidem k stvari... Dolgo sem hodila k njemu...vmes se je on zaljubil v njegovo pomagalo,ki mu je pomagala pri seminarjih.. da pač je njo imel raje ...
Potem pa so pri meni prišla jeza žalost sram krivda vsa ta čustva nepotrebna... Pokazal mi je, da sem mu lepa..čeprav na začetku sem mislila, da ga ne zanimam .. ker imam odvečne kilograme..
On ima zelo visoko stopnjo izobrazbe ..in je rekel, da čaka še bolj primerno osebo, da bo z njo soustvarjal itd... Je rekel ljudje nosijo rožnata očala in nočejo sprejeti resnice.. glede intime je vedel, da si ga želim..rekel mi je ,da to nikoli nebo možno..sem pač mislila ,da imata spolne odnose z to drugo žensko .pa je rekel ,da nista imela nič ..samo očesni stik in ,da njun odnos in zemeljski in ni klasičen.. pojma nimam..itd itd dolga zgodba. Poanta je ,da sem mu tudi omenila ,da moji partnerski odnosi v preteklosti niso bili nevem kaj dobri...ne ljubezni niti intime take kot se zavrne.. zato ni nič čudnega pomoje v tem vsaj zdaj nekako gledam na to .da si ga želim tudi telesno .. logično ,če nam je nekdo všeč si ga želimo čutiti...jaz sem pač vse to iskala na napačnem mestu . Rekel je ne meči krivde name zazri se vase...sem ga nadrla preko e-maila... Zlorabil me je tudi z besedami,da se doma po tleh mečem da mi v tem življenju ni nič hudega ,da samo jamram ..pa dobro ve,da sem očeta izgubila .pravi jamras ,da nimaš denarja pa nič ne narediš glede tega... Itd. Nisem popoln..samo enkrat se mi je opravičil kasneje potem še ni več . Rekel mi je,da če sem hotela od njega korist pa zastonj terapije..je rekel, da je tudi sam bil tam nekoč..sem se začela jokati in rekla,da mi na misel ne pride ,da bi karkoli želela zastonj .rekel je ,da bo to vez za celo življenje .ker pa se. Si želela intime se je odmaknil kao zaradi tega nehal in rekel,da nima časa za neke odnose in,da ima druge prioritete v življenju. Itd.. skratka.. ja..želela sem, da me nikoli ne pozabi .zato sem se včasih uredila kolikor sem zmogla..itd.. potem pa sem bila užaljena ,da je vse zanikal skoraj da ne .. in ja .. umazano se vsekakor počutim .. potrebno tudi ..sem mu napisala upam,da me tudi vi niste jemal za kot potrebnico ... Seks se mi zdi v osnovi zelo grd umazan..želela pa sem si eno lepo izkušnjo..včasih mi niha zelja po otrocih .zato moram to očistiti ta vzorec prepričanje misli..da potem tudi otrok nebo umazan..užalil me je s tem, da mi je rekel, da sem v sebi še otrok, in da zato take otročaje privlačim..itd.. želim si res doseči iskreno brezpogojno ljubezen..brez ostalih motenj..in tudi imeti spolnost tako, da bova z bodočim partnerjem imela kvalitetno spolnost brez ostalih vzorcev...
Imam pa glede tega kup enih nepomembnih vzorcev ... Želim si ,da je moški nežen do mene .privlačim pa nasilneze... Je to morda povezano z nasilnim očetom? Je ne užalil pa rekel ti si izgubila očeta zato si se zaljubila v figuro očeta ..itd itd . Obup skratka..novembra bo 4 leta odkar nisem imela intime... Bojim se,da če tega ne očistim ,kar mi ne koristi ,da bodo hude posledice..bog ne daj itd ..
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Pohotna sem bila

Uredništvo » 15 Okt 2021 09:02

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljeni,

hvala, da ste se ponovno oglasili. Zelo boleče mi je brati vaše sporočilo. Kar ste doživeli, je zelo narobe, neetično, nestrokovno in predvsem – to ni terapija. Vedenja, kot so komentiranje videza svetovancev, obsojanje, presojanje in pavšalno interpretiranje njihovih vzorcev doživljanja in vedenja ter terapevtovo pripovedovanje o svojih intimnih odnosih ne sodijo v odnos med terapevtom in klientom. Zelo mi je žal, da je ta izkušnja samo še dodatno poglobila vašo stisko.

Cenim, da odkrito opisujete svoje vedenje in pričakovanja, ki ste jih imeli v odnosu do moškega, pri katerem naj bi bili v terapiji. Dobro je, da zmorete prepoznati, da ste v tem odnosu iskali tudi potrditev in priznanje ter da ste si prizadevali narediti vtis. Seveda je vaše vzorce mišljenja, čustvovanja in vzpostavljanja odnosov do neke mere oblikovala tudi vaša osebna zgodovina zgodnjih odnosov, najbrž delno tudi odnos z očetom. To je zagotovo nekaj, kar je smiselno raziskati v varnem in zaupnem kontekstu psihološkega svetovanja ali psihoterapije (kar izkušnja, ki jo že imate, ni bila). Naloga terapevta je, da vam pomaga te vzorce prepoznavati, ozaveščati, postopno spreminjati, kolikor je mogoče – ne pa, da jih nazadnje uporabi kot očitek, kar se vam je zgodilo v odnosu z moškim, ki je vaše zaupanje zlorabil. Zato bi se mi zdelo zelo pomembno in zelo smiselno, da si poiščete strokovno pomoč, pri čemer bi se mi zdelo smiselno slediti usmeritvam, ki sem jih navedla v svojem prvem odgovoru.

Srečno,
dr. Katja Košir, univ. dipl. psihologinja
Pohotnica

Re: Pohotna sem bila

ObjavaNapisal Pohotnica » 19 Okt 2021 14:06

Pozdravljeni.. hvala se enkrat za socutje razumevanje. .

Kako pa naj mu oprostim vse ste besede....za nazaj?
Ter tej njegovi ženski bivši partnerki..imate morda kakšen nasvet..bi bila vesela...
Edino sem mu hvaležna za to,da je opazil na koncu ,da sem res bila že od vsega utrujena izmučena ..
To pa res..pomoje če bi še par dni oz terminov nadaljevala bi si kaj naredila...
Po njegovem koncu sem se res zapustila shujšala ene 10 kg in potem spet zredila potne lasje so mi odpadki zob si nisem umila ipd.. spala ali preveč ali premalo....ko sem nehala k njemu hoditi..in sem se smilila sama sebi.sem trpela .. Jaz sem mu napisala.da jaz ju nisem želela ločiti .da sem želela ,da sama dva prideta do tega ,da nista res bila en za drugega ..ona ima komaj srednjo šolo... pa mu je kao bila v pomoč...
No nima veze..potem sta tudi onedva nehala delati skupaj....ne pomaga mu več .. itd . Ona njega hvali kako je oh in sploh mene pa krivi! Podlo res! Sram naj je bo!
Niti centa mu pomoje ni dala ,da je njenem otroku pomagal ter,da je bila na seminarjih...na izobraževanjih pa spodnje perilo razkazuje pa zadnjico pa se ga dotika... Od mene je izpraskal cca 5000€ ona pa 500€.. pa se jima ni bilo dovolj..sem rekla da je požrtija na denar na kubik..da je to strganje kože in lupljenje ljudem ..
Včasih imam doma ali na cesti izbruhe in preklinjam njiju dva ter preteklost z njima..ker sem jima res zaupala sem se jima odprla...pokazala ranljivost. Še vedno obžalujem,da ni bil moj .si lahko mislite..na koncu ko sem izgubila boj za njega sem si ustvarjala scenarije ,da se mi vse na njegovem telesu gnusi iskala napake in si izmisljala ,da smrdi ipd...samo zato,da ga pozabim...lol...
Je rekel ja ti si imela svoje fore..sem rekla,ja vem vsi jih imajo!
Itd itd . Hvala!!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Pohotna sem bila

Uredništvo » 20 Okt 2021 14:35

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljeni,

ko podrobneje opisujete situacijo, mi je vse bolj jasno, da ste bili vpleteni v zapleteno osebno zgodbo, ki je nikakor ne bi mogli imenovati psihoterapija. Razumem, da vas vse, kar se je dogajalo, še vedno zelo boli in da se počutite ogoljufano in izigrano. Glede na vse, o čemer poročate, se mi zdi še dodatno pomembno, kar sem zapisala že v prejšnjih dveh odgovorih: da si poiščete strokovno pomoč. Da si torej zagotovite nek varen in zaupen kontekst, ki vam bo omogočal, da to mučno zgodbo postopno »pospravite« na način, da vas ne bo več pretirano bremenila, ter da raziskujete vidike, zaradi katerih ste se prvenstveno odločili za strokovno pomoč – pa slednje žal niste dobili.

Kakovostno psihosocialno oporo lahko dobite tudi v kontekstu javnega zdravstvenega sistema, torej brezplačno. Ponovno vam predlagam, da si pomoč poiščete v katerem od Centrov za duševno zdravje (v okviru Zdravstvenih domov), ki delujejo v večjih krajih v vseh slovenskih regijah. Lahko se obrnete tudi na brezplačno psihološko pomoč v svetovalnico Posvet (psihološko pomoč dobite brez napotnice). Razumem, da je morda po vaši prvi slabi izkušnji odločitev za strokovno pomoč še težja. Zato se mi zdi ponovno pomembno poudariti, da je bilo to, kar ste doživeli, povsem neprimerno in je posledica nereguliranosti področja psihosocialne pomoči. Takšne čustvene zlorabe se ne bi smele dogajati in res mi je žal za vašo bolečo izkušnjo. Želim vam veliko poguma pri vašem nadaljnjem spoprijemanju s svojo stisko in srečno.

Lep pozdrav,

dr. Katja Košir, univ. dipl. psihologinja
Pohotnica

Re: Pohotna sem bila

ObjavaNapisal Pohotnica » 20 Okt 2021 19:10

Res je.....
Hvala za razumevanje in podporo... Sem si poiskala pomoč... Že..v Posvetovi svetovalnici..z eno gospo ...vendar imava šele v novembru termin...
Hvala lep pozdrav.. upam,da prebolim se to leto...
Lep pozdrav!
Pohotnica

Re: Pohotna sem bila

ObjavaNapisal Pohotnica » 21 Okt 2021 14:03

Ja ..se to sem pozabila povedati .. * /izbrisano v uredništvu/ *. To so besede ,ki ju onedva poznata in uporabljata ..pardon vendar drži .njo sem še snemala...prijavila bi jo! Vse bi naredila ,da ostane na slabem glasu pa se računa mi ni dala !!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Pohotna sem bila

Uredništvo » 25 Okt 2021 13:26

Odgovor svetovalke:
_________________

Pozdravljeni,

hvala za obe vaši sporočili. Iz prvega razbiram, da si prizadevate, da bi svoje težave zrelo reševali. Zelo me veseli, da ste zmogli dovolj poguma, da ste se dogovorili za svetovanje.

Iz vašega drugega sporočila razbiram, da ste kljub svojim prizadevanjem po zrelem spoprijemanju s svojo stisko še zelo vznemirjeni in da v svojem besu in nemoči nekaj utehe najdete v razmišljanjih o maščevanju. Kadar smo zelo vznemirjeni in jezni, pogosto naredimo kaj, kar kasneje obžalujemo. Zato vam predlagam, da poskusite svojo jezo in željo po maščevanju uravnavati na načine, ki za vas (in za druge) ne bodo imeli negativnih posledic: s pisanjem dnevnika, s telesno vadbo, sprehodi v naravo, prebiranjem literature, ki bi vam bolje pomagala razumeti vašo jezo (bralka, ki se je odzvala na vaše pismo, vam je svetovala knjigo Morda pa se moraš z nekom pogovoriti avtorice Lori Gottlieb, kar se mi zdi dobra izbira).

Dobro bi bilo, če bi se lahko vsaj do vašega prvega srečanja s svetovalko izogibali stikom z moškim in žensko, v odnosu do katerih se čutite ogoljufani.

Želim vam čim mirnejše dni in vas lepo pozdravljam,

dr. Katja Košir, uni. dipl. psihologinja