Teorija spola

Vprašanja na tosemjaz.net.
DrCat

Teorija spola

ObjavaNapisal DrCat » 05 Okt 2021 08:32

Kaj je teorija spola?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Teorija spola

Uredništvo » 05 Okt 2021 11:26

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljeni,

teorija spola je fiktiven koncept, ki so ga ustvarili nasprotniki feminističnih in LGBT gibanj. Gre za zlorabo terminologije, ki jo konservativni del populacije izrablja za diskreditacijo omenjenih vsebin.

Lep pozdrav,
Eva Margon, uni. dipl. socialna pedagoginja
Društvo informacijski center Legebitra
Zavajanje

Re: Teorija spola

ObjavaNapisal Zavajanje » 05 Okt 2021 15:49

Ne! Teorija spola je ravno obratno od tistega, kar ti je naložila predhodnica. In izmislili so si jo ravno krogi blizu LGBT** in feminsitičnim.

Koncept biološkega spola je znanstveno dokazan, tu se ti spol glede na najhitrejši spermij določi že ob oploditvi glede na najhitrejši spermij in se zapiše v kromosome, na tej podlagi se ti nato razvijejo telesne značilnosti za en ali drugi spol. Pa pustimo sedaj tisi majhen % nesrečnikov hermfroditov, ki se jim razvije za oba spla in je potrebna pomoč z operacijo...

Teorija spola pa tipično flatearthersko zanika prav vso znanost in trdi, da se rodiš spolno nevtralen/-a in se ti spolna identiteta identiteta razvije glede na vzgojo ali tvojo odločitev. Ali drugače povedano, če se tebi sprdne, da si ženska, potem si sigurno ženska, tudi če imaš tiča, če nek moški to kupi in te "obdeluje", ti pa ne moreš in ne moreš zanositi, potem so pač krivi kapitalizem, cerkev, homofobi oz. v zadnjem času je "priljubljen" aktualni PV.

Eden od učinkov te teorije je tudi, da spola kakor nista samo dva ampak že vsaj 17 ali koliko jih že priznava univerza KsihtBukla.

Povejmo še to, da tovrstne teorije najbolj sprejemajo napredni družbeni sistemi, kot je npr. nacizem. Ko so v domačem Berlinu gostili olimpijado, so v ekipo za ženski skok v višino skadrirali nekega moškega, ki je pod ženskim imenom osvojil bronasto medaljo. Zaradi domače indoktrinacije že od rojstva dalje je možakar celo res verjel, da je ženska. Res je pa tudi, da takrat niti zdravniki niso smeli brez privoljenja kukati pod hlačke in je tako res le peščica vedela za resnico. Dokler se ga nekaj let kasneje ni totalno nalil in v javnosti izblebetal, nakar si ga je Gestapo vendarle malo temeljteje ogledal. Po tistem je prevzel moško ime in identiteto in normalno zaživel do konca svojih dni.
Arči
Objave: 44
Pridružen: 21 Maj 2021 17:13

Re: Teorija spola

ObjavaNapisal Arči » 06 Okt 2021 10:01

Samo še moj pogled na to temo. Je precej blizu odgovora svetovalke.

Takole bi zadevo opredelil:

Teorija spola označuje množico izjav, ki se nanašajo na tematike istospolne usmerjenosti, spolnih identitet in družbene ter pravne ureditve, ki zadevajo omenjeno tematiko.

Ni pa popolnoma jasno od kod teorija spola terminološko izvira ali iz katerega znanstvenega pristopa izhaja. Prav tako ne obstaja nobena znanstveno in raziskovalno institucija, ki bi teorijo spola lahko potrdila.

Zato izraz uporabljajo predvsem tisti, ki želijo zagovarjati tradicionalistične oblike spolnih vlog in družinskega življenja.

Teorijo spola ne moremo uvrščati med znanstvene teorije. Zato jo je treba jemati previdno saj raba teorije (beri: zloraba) lahko vodi k nestrpnosti in zavajanju javnosti.
Iiilll

Re: Teorija spola

ObjavaNapisal Iiilll » 06 Okt 2021 12:33

Teorija spola izvira iz primera ko je enemu dečku pri obrezovanju zdravnik pomotoma odstranil tudi penis. Zato je staršem predlagal, naj fantka vzgajajo kot deklico, ker je videl to tudi kot socialni seksperiment. Imena zdravnika in fantka se ne spomnem, lahko poggoglaš. Eksperiment ni uspel, ker se je fantek upiral ženskih igračam ... Ampak feministke so ta primer vseeno pograbile in trdile, da so moški in ženske enaki in med njimi ni razlik. Načeloma je teorija spolov feministična ideja. Zdaj razlike med moškimi in ženskami, nekatere so biološke (nekateri imajo teorijo o moških in ženskih možganih), nekatere pa družbeni konstrukt ali pa izvirajo iz družbe in je težko določiti kaj je kaj.
No name
Objave: 3
Pridružen: 16 Okt 2021 12:30

Re: Teorija spola

ObjavaNapisal No name » 18 Okt 2021 22:55

Ok
Zadnjič spremenil No name dne 19 Okt 2021 19:45, skupaj popravljeno 1 krat
Arči
Objave: 44
Pridružen: 21 Maj 2021 17:13

Re: Teorija spola

ObjavaNapisal Arči » 19 Okt 2021 09:29

Draga No name, globoko prepričan sem, da ni čisto tako kot misliš in pišeš.

Verjetno obstajajo statistike, ali pa tudi ne, ki bi izkazovale odstotke koliko moških si želi biti ženka in obratno. Govorim tako na pamet, kot se reče, vendar se ne motim veliko, če rečem, da se za menjavo spola odloči ali o tem razmišlja, enako število moških kot žensk. Javno mogoče nekaj več moških kot žensk, vendar je to že druga tema.

Draga No name, ni pa vse v tem, da si nekdo samo zamisli, da bi spremenil spol. Zadeva je mnogo bolj zapletena, ker nisem strokovnjak s tega področja, ne bom preveč modroval o tej temi. Bodo kaj več povedali strokovno usposobljeni.

Lahko pa rečem, da vsaj v medicinskem pogledu, spola kar tako ne moreš spremeniti. Ne samo v duševnem smislu, tudi na drugih področjih mora biti sprememba spola utemeljena.