KAKO OSVOJITI FANTA

Vprašanja na tosemjaz.net.
Noemi U

KAKO OSVOJITI FANTA

ObjavaNapisal Noemi U » 28 Sep 2021 21:48

Pozdravljeni,
Moje ime je Noemi in imam 10 let, in hodim v 5. razred. Zaljubljena sem v fanta iz 7. razreda spoznala sva se na taboru in jaz sem bila sodnica medtem ko je on igral košarko.
Videvam ga v šoli včasih na kosilu največ krat pa na avtobusu in na avtobusni postaji.
Nikoli nimam časa da bi mu kaj rekla in nobenemu še nisem rekla o temu.

Hvala
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: KAKO OSVOJITI FANTA

Uredništvo » 30 Sep 2021 11:14

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

torej imaš fanta, ki ti je všeč, vendar pa se mu še nisi uspela približati, ker nisi imela časa in mogoče tudi zato, ker enostavno nisi vedela, kaj bi mu rekla. Verjetno te zanima, kako se mu lahko približaš. Običajno je najboljši pristop da se opogumiš in ga enostavno ogovoriš. Morda je dobro, da je takrat sam in ni v družbi prijateljev, okoli katerih bi mu lahko bilo nerodno. Če ga srečuješ na avtobusu lahko »zlomiš led« s kakšno preprosto temo za pogovor. Lahko npr. pohvališ njegovo majico ali čevlje, vprašaš koliko je ura, ga prosiš, da ti posodi zvezke iz prejšnjih let itd.

Ko si ga nagovorila poskusi najti teme, ki so vama skupne (npr. najljubša glasbena skupina ali najljubša TV serija). Pogovor lahko npr. napelješ tudi okoli tega, da hodita na isto šolo, lahko ga vprašaš katere učiteljice in učitelji so mu všeč itd. Na koncu, ko se bosta že prosto pogovarjala, pa ga povabi na kakšen sprehod, sladoled ali pijačo. Verjetno boš že na začetku lahko videla koliko se zanima za pogovor s tabo in boš lahko presodila, ali se ga splača povabiti ven. Odsvetujem ti, da preverjaš če si mu všeč ali mu sporočaš, da ti je simpatičen, preko svojih (ali njegovih) sošolcev. To lahko hitro privede do nesporazumov in vodi v situacije, ki so lahko neprijetne tako zate kot zanj.

Če ne kaže pretiranega zanimanja za pogovor, ne sili vanj. Morda je slabe volje, utrujen ali pa mu enostavno ni do pogovora. Glavno je, da si zanj izrazila zanimanje, zaradi česar te bo naslednjič mogoče tudi sam ogovoril. Tudi če na koncu iz tega ne bo kaj več, vsaj ne boš obžalovala, da nisi poskusila in se boš lažje osredotočila na druge fante.

Želim ti veliko poguma in uspeha v ljubezni. Držim pesti zate.

Lepo bodi,
Ana Lampret, dipl. psihologinja (un)
Noemi

Re: KAKO OSVOJITI FANTA

ObjavaNapisal Noemi » 27 Okt 2021 16:27

Dober dan.

Že devet let poznam nekega fanta in to leto mi je postal všeč vendar tega neve ali mu naj povem, ker me muči in nevem kaj naj. Ima morda kdo nasvet?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: KAKO OSVOJITI FANTA

Uredništvo » 28 Okt 2021 17:33

Odgovor svetovalke:
________________

Ponovno pozdravljena,

napisala si zelo malo informacij, tako da ti na tvoje vprašanje težko podrobno odgovorim. Moj nasvet še vedno stoji, da se opogumiš in poskušaš začeti pogovor z njim, pa naj je to isti fant ali nekdo drug. Ker fanta že zelo dolgo poznaš, bosta najverjetneje imela kar nekaj skupnih tem, o katerih se bosta lahko pogovarjala. Sčasoma boš videla, ali se zanima za pogovor s tabo in te tudi sam kdaj nagovori. Verjamem, da ti bodo vrstniki lahko dali še kakšen dober nasvet, kako se mu približati.

Lepo bodi in držim pesti zate,
Ana Lampret, dipl. psihologinja (un)
Noemi k

Re: KAKO OSVOJITI FANTA

ObjavaNapisal Noemi k » 03 Nov 2021 17:32

Hvala vam za nesvet.😊