Glasba

Vprašanja na tosemjaz.net.
Music4
Objave: 20
Pridružen: 24 Mar 2021 17:27

Glasba

ObjavaNapisal Music4 » 26 Sep 2021 10:07

Pozdravljeni!
Jaz že 1 leto obiskujem solo petje, ker zelo rada pojem in si ne predstavljam življenja brez petja. Trenutno pa imamo doma zelo zapleteno situacijo in starša spet bremzata pri petju in jaz se zelo slabo počutim zaradi tega, ker mi petje pomeni vse, tam se lahko izrazim in sem lahko to, kar sem. Ta teden gresta k učiteljici petja na pogovor in me je strah, da bi ji rekla, da ne bom več hodila, jaz pa tega ne bi prenesla in me je strah, da bi si kaj naredila.

Kaj naj naredim, da bi se izteklo tako, da bo za vse dobro? Ker si res ne želim narediti dodatne škode, brez petja pa enostavno ne morem.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Glasba

Uredništvo » 06 Okt 2021 02:39

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

se opravičujem za pozen odgovor.
Si se poskusila pogovoriti s staršema in jima razložiti, koliko ti petje pomeni? Predlagam ti, da jima iskreno poveš kako se počutiš, da je to nekaj, kar te res veseli, kar ti daje veselje in tudi identiteto, kot praviš. Vprašaj ju tudi, kakšni so razlogi, da te pri tem zavirata. Morda se jima zdi, da si zanemarila šolo? Pomembno je, da zaradi petja ne zanemarjaš šole. Šola mora biti vseeno na prvem mestu.

Svoje dvome in čustva pa lahko zaupaš tudi učiteljici petja, ki ti bo morda tudi lahko pomagala pri pogovoru s starši in boste skupaj lahko poiskali rešitev.

Vse dobro ti želim.
Barbara Plazar, mag. profesorica pedagogike