GOSTE IN DOLGE DLAKE

Vprašanja na tosemjaz.net.
Melita123

GOSTE IN DOLGE DLAKE

ObjavaNapisal Melita123 » 12 Sep 2021 18:42

Pozdravljeni,
stara sem 12 let in imam težavo. Imam zelo dolge, temne in goste dlake po rokah in nogah. Poleti me je zelo sram ko nosim kratke hlače in majico s kratkimi rokavi. Velikokrat sem razmišljala če bi se pobrila ampak potem bi morala to delati zelo pogosto. Ali ima kdo kakšen nasvet kako se znebiti dlak za dalj časa?

Melita
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: GOSTE IN DOLGE DLAKE

Uredništvo » 19 Sep 2021 22:14

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Nekaj načinov odstranjevanja dlak, ki imajo dolgotrajnejši učinek od britja:
- depilacija z voskanjem ali podobnimi sredstvi, ki dlake izpulijo - priporočam obisk v kozmetičnem salonu, vsaj prvič. Metoda je seveda nekoliko bolj boleča kot britje, vendar je vsekakor daljši občutek gladkosti.
- depilacija z epilatorjem za domačo uporabo - tudi tukaj gre za puljenje dlak z aparatom, ki ga lahko kupiš v specializiranih trgovinah; kot pri voskanju je postopek lahko nekoliko boleč dokler se ga ne navadiš, občasno lahko prihaja do vraščanja dlak, vendar je učinek gladkosti veliko daljši kot pri britju.
- odstranjevanje dlak z domačim IPL aparatom, pri teh je morda največja slabost višja cena (nekaj 100 eur), vendar je postopek odstranjevanja varen in večinoma neboleč, pa tudi upočasni rast dlak, tak da se lahko le-ta močno razredči ali celo povsem ustavi, če aparat redno uporabljaš.
Glede na to, da si zelo mlada, ti svetujem, da za pomoč pri odločitvi o načinu odstranjevanja dlak prosiš tudi kakšno izkušeno odraslo osebo, morda lahko skupaj obiščeta tudi drogerijo ali kozmetični salon. Vsekakor ne dovoli, da takšne stvari vplivajo na tvojo samozavest, za vse se najde rešitev.

Lep pozdrav,
Sanja Vulović, dr.med., specializantka pediatrije