Kam po ekonomski gimnaziji

Vprašanja na tosemjaz.net.
Imam vprašanje

Kam po ekonomski gimnaziji

ObjavaNapisal Imam vprašanje » 21 Jul 2021 17:01

Pozdravljeni!
Sem dijakinja ekonomske gimnazije in zanimam se za študij farmacije. Zanima pa me če se lahko s končano ekonomsko gimmazijo vpišem na študij farmacije. Uspeh mam pravdober.
Hvala za odgovor.
Lep dan.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kam po ekonomski gimnaziji

Uredništvo » 23 Jul 2021 07:07

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

na študij farmacije se lahko vpiše:
-kdor je opravil splošno maturo;
-kdor je opravil poklicno maturo v srednješolskem programu kemijski tehnik in izpit iz maturitetnega predmeta kemija ali fizika;
-kdor je opravil poklicno maturo v programu veterinarski tehnik ali kozmetični tehnik in izpit iz maturitetnega predmeta fizika.

Če obiskuješ ekonomsko gimnazijo, boš ob koncu opravljala splošno maturo, s katero se lahko vpišeš na študij farmacije. V primeru omejitev vpisa se bo gledal uspeh na splošni maturi (40% točk), splošni uspeh v 3. in 4. letniku (40% točk) ter uspeh enega od predmetov pri splošni maturi: biologija, biotehnologija, fizika ali kemija (20%). Za vpis na študij farmacije, moraš torej na maturi imeti enega od teh predmetov.

Za več informacij, si lahko pogledaš tudi spletno stran fakultete, ki te zanima.

Vse dobro ti želim.
Barbara Plazar, mag. profesorica pedagogike
Lallllla

Re: Kam po ekonomski gimnaziji

ObjavaNapisal Lallllla » 06 Avg 2021 10:59

Žiujo!
Tukaj studentka 1.letnika farmacije. No vglavnem ja, je ze res da se lahko upises na faks farmacije z opravljeno maturo na ekonomski gimnaziji AMPAK tukaj nastopi problem da ek. gimnazija nima nič fizike. Na farmaciji je fizike ogromnooi, tako da če nimaš nekega predznanja je možno, da bos na izpitih pogorel. Enako tudi z drugih predmetih (kemija, biologija), ki sta na farmaciji izredno pomembna predmeta, medtem ko na ek. gimnaziji obdelaš le peščico.
Zato ti res priporočam, da če nisi naravoslovni tip se ne vpiši na ta faks