Covid cepivo

Vprašanja na tosemjaz.net.
Dragica8802767

Covid cepivo

ObjavaNapisal Dragica8802767 » 20 Jul 2021 18:12

Pozdravljeni. Zanima me, ce mi lahko kdo razlozi, ce obstaja kaksno tveganje glede cepiva, saj imam kar nekaj bolezni. Imam sindrom pcos, pijem glucophage in kontracepcijo, imam migrene in imam tezave s scitnico in zelo visok holesterol. Imam pa komaj 19 let in iskreno, se cepiva bojim. Ne bojim se tega, da me ne bi obvaroval pred covidom, bojim se, ker slisim da imajo ljudje razlicne tezave po cepivu, npr strdke, poznam pa eno, ki je po cepivu umrla (mogoce ni to vzrok, a vseeno se mi zdi sumljivo). Bojim se, da bi se npr moje tezave okrepile ali pa da bi cepivo kakorkoli slabo vplivalo name. Imam sicer dober imunski sistem, vsak dan telovadim itd, pa vseeno me skrbi kaj cepivo prinasa in bo prineslo v prihodnosti. Tega po moje niti nihce ne ve.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Covid cepivo

Uredništvo » 21 Jul 2021 11:26

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdrav, vezano na vašo zaskrbljenist, vam pošiljam povezavo do informacij v zvezi s cepljenjem proti covidu:
https://www.cepimose.si/cepljenje-proti ... -odgovori/

Kar se tice spremljanja neželenih pojavov po cepljenju, so informacije za Slovenijo tu:
https://www.cepimose.si/aktualno/nezele ... cepljenju/

Odločitev glede cepljenja je vaša. Nedvoumno pa je dokazano, da cepljenje ščiti tako pred okužbo z novim koronavirusom in zapleti zaradi covida, ki bi zahtevali bolnišnično zdravljenje. Varnost in učinkovitost registriranih cepiv je bila dokazana v skladu s protokoli, ki so obvezni za vsa zdravila.

Lep pozdrav,
prim.dr. Alenka Trop Skaza, dr.med.,
specialistka epidemiologije
Epilepticarka

Re: Covid cepivo

ObjavaNapisal Epilepticarka » 23 Jul 2021 10:23

Heyy Fellow bolnik tu!
Mogoce nimam toliko bolezni kot ti se pa spopadam z hudo epilepsijo, sem na kontracepciji, ter se par drugih mentalnih bolezni.
Cepila sem se pred kratkim, s Pfizerjom, saj miga je tudi in nevrolog in osebna zdravnica predlagala, saj je najvarnejši za ljudi, s kroničnimi boleznimi in s kerimi koli zdravstvenimi težavami, trenutno je vse vredu. Predlagam, da se obrnes na svojo osebno zdravnico in ginekologinjo in povprašaš o tem, če se spaja z svojimi tableti in boleznijo.
But i think you should be safe!