Neredna menstruacija

Vprašanja na tosemjaz.net.
aaa05
Objave: 1
Pridružen: 20 Jul 2021 07:14

Neredna menstruacija

ObjavaNapisal aaa05 » 20 Jul 2021 07:27

Pozdravljeni!

Stara sem 16 let ter imam menstruacijo tri leta in pol, prvo sem dobila januarja 2018, zadnjo pa konec maja 2021. Cikla do sedja še nikoli nisem imela rednega, vendar v zadnjem času (približno pol leta) se je gibal na okoli šest oziroma sedem tednov, pred tem so ta obdobja bila nekoliko daljša za teden ali dva na začetku še več, kar se mi je zdelo normalno, zaradi uravnavanja menstrualnega cikla. Sedaj pa teče že osmi teden ter menstruacije še vedno nisem dobila, kljub močnemu belemu toku, ki traja že okoli 14 dni, pred nekaj dnevi se je sicer pojavila blaga rjava tekočina, ampak tega ravno ne bi štela za menstruacijo, ker imam drugače zelo močno.
Zanima me, ali me zaradi tega lahko skrbi, ali je to povsem normalno. Morda še lahko omenim, da nisem intenzivna športnica, s športom se ukvarjam le rekreativno, telesna teža ostaja ves čas enaka, 50kg pri višini 163cm, morda pa sem v zadnjem času malce pod stresom, ker je poletje in greš na morje ter ostale vodne stvari in nikoli ne veš, kdaj lahko pričakuješ krvavitev.

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Lep pozdrav
A.P.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Neredna menstruacija

Uredništvo » 20 Jul 2021 10:47

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

urejanje ciklusa lahko pri dekletih traja različno dolgo in je odvisno od številnih dejavnikov, tudi takšnih, na katere ne moreš vplivati. Glede na to, da so tvoji ciklusi že sicer daljši, bi lahko za menstruacijo štela tudi omenjeni rjav izcedek, lahko pa da gre samo za vmesno krvavitev. V kolikor se ti menstruacije v naslednjih mesecih ne uredijo, je vsekakor smiseln pregled pri ginekologu.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije