Navelicana takega življenja

Vprašanja na tosemjaz.net.
Navelicanavsega

Navelicana takega življenja

ObjavaNapisal Navelicanavsega » 08 Feb 2021 14:42

Pozdravljeni...

Zanima me kako naj ublažim to bolečino biti samski in toliko let brez intime.. navelicana sem se sama samozadovoljevati..
V preteklosti sem srečevala moške, ki so me verbalno poniževali..zdaj se bojim moških..tudi zaradi očeta takšnega... Prazna sem ljubezni spolnosti lačna pozornosti..kaj naj naredim... Tudi starcki me zasledujejo in napadajo na vsakem koraku..ne morem najti sorodne duše.... Umiram osamljena.. niha mi tudi želja po otrocih ... Včasih bi včasih nebi...se zavedam vse kar otrok prinese s sabo ampak sanjam o neki poroki itd..enega dne prosim za kakšen nasvet... Sama sem zelo zaprt tip ženske in sramežljiva pa tudi ranjena v sebi.. iskanje moških na omrezjih se je pokazalo za neprimerno in škodljivo zame.. kaj naj naredim ....je kakšen nasvet za iskanje partnerstva.. hvala lp...
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Navelicana takega življenja

Uredništvo » 14 Feb 2021 17:08

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Hvala za tvoje sporočilo. Prepričana sem, da mnogo mladih doživlja podobne občutke, kot jih opisuješ sama in si ob sebi želi imeti partnerja; nekoga, s katerim lahko občutiš ljubezen, sprejemanje, varnost, intimnost in mogoče tudi ustvariš družino. Velikokrat se zgodi, da bi si želeli imeti partnerja, pa se kar ne zgodi. Zato bi ti najprej svetovala, da si do sebe potrpežljiva. V ljubezni ni pravil ali nekih predpisanih korakov, katerim bi sledili, da bi našli svojo "sorodno dušo". Ljubezen se preprosto zgodi, ko je za to pravi čas. Prepričana sem, da to velja tudi zate!

Praviš tudi, da si ranjena v sebi, da si imela v preteklosti z moškimi negativne izkušnje in se jih sedaj bojiš. Zdi se mi zelo pomembno, da se za iskanje partnerja odločimo, ko smo notranje umirjeni in živimo zadovoljno življenje. Svetujem ti torej, da ta čas poskušaš izkoristiti za to, da najdeš načine, kako zaceliti rane, ki jih nosiš s seboj. Le tako boš lahko z novim partnerjem imela zdrav odnos. Praviš tudi, da si zaprta in sramežljiva. Zdrava samozavest čustveno in fizično privablja druge ljudi, zato bi ti svetovala, da razmisliš tudi o odnosu, ki ga imaš do same sebe. Da okrepiš svojo samopodobo in samozavest. Da razmisliš o tem, kakšne so tvoje vrednote in kaj je tisto, kar si pri svojem partnerju želiš. Da kdaj prestopiš meje cone udobja in razširiš svojo socialno mrežo. Mogoče preko dejavnosti, ki te veselijo in izpolnjujejo?

Upam, da ti bo moj odgovor v pomoč.
Lep pozdrav,
Maja Kodele, mag. psihologije
Felignano
Objave: 1
Pridružen: 20 Feb 2021 19:27

Re: Navelicana takega življenja

ObjavaNapisal Felignano » 20 Feb 2021 19:37

V približno podobni situaciji sem zdaj kot ti, pisi mi na email ali pa kaj več.
Enajaz

Re: Navelicana takega življenja

ObjavaNapisal Enajaz » 22 Feb 2021 11:50

Koliko pa si stara? Lp.lahko se slišiva ja.