"manjvredne službe"

Vprašanja na tosemjaz.net.
scaredgirl
Objave: 57
Pridružen: 24 Okt 2016 13:44

"manjvredne službe"

ObjavaNapisal scaredgirl » 29 Jan 2021 11:29

Pozdravljeni.
Zadnjič sem brala odgovor ene svetovalke na neko vprašanje in je izpadlo, kot da vsi, ki delamo v trgovinah, proizvodnji itd. smo nekako manjvredni,ker nismo šli na fakulteto. Ker nismo garali, kot nekdo ki je doštudiral. No resnica je taka, da je več razlogov, da nekdo nima narejene šole. Mogoče jo nekdo ima, pa vseeno ni dobil druge službe, kot so te "drugorazredne". In tudi te službe niso lahko in se tudi gara.
In še nekaj, dajmo se vprašat, kaj je v času korone ostajalo redno odprto?? Ja, ravno to, kar se rabi za vsak dan.
Mislim, da bi mogli ljudje najprej delati na sebi in pogledati sebe. Delaš kar pač delaš, da preživiš. Če nekomu rata dokončati študij, super. Ampak žal vsi nimamo /nismo imeli te možnosti.
Hvala in lep pozdrav
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: "manjvredne službe"

Uredništvo » 29 Jan 2021 14:25

Pozdravljena,

hvala za tvoje sporočilo. Žal nam je, da si sporočilo razumela kot žaljivo do nekaterih poklicev. Sicer ne vemo točno, o katerem odgovoru govoriš, a smo prepričani, da ni bil namen svetovalke, da katerikoli poklic izpostavi kot manjvreden, verjetno se je le nanašala na sporočilo mladostnika ali mladostnice. Res je, vsak ima svojo zgodbo in razloge, zakaj dela, kar pač dela in seveda nihče ni zaradi tega manjvreden.

Vse dobro ti želimo,
uredništvo To sem jaz
Girlll

Re: "manjvredne službe"

ObjavaNapisal Girlll » 29 Jan 2021 16:40

Pozdravljena.. odvisno katera svetovalka je bila..verjamem, da lahko tudi izobraženi ljudje "šinfajo" ljudi z manjšo izobrazbo in nižjo zaposlitvijo ..na tem svetu je vse možno.. je kar nekaj mnogo primerov..... Nekateri se ob tem počutijo boljše večvredno.. da druge spustijo.. mogoče ni tako mislila, ali pa je..lp ..vse dobro lepo se imej..se strinjam se tabo, nima vsak možnosti iti v šolo.
realgirl

Re: "manjvredne službe"

ObjavaNapisal realgirl » 29 Jan 2021 20:38

pozdravljena!
ja, to kar si napisala se cisto strinjam s teboj.
nekateri iZoBrAzEnI ljudje gledajo na ljudje z sluzbami, ki za njih ni bil potreben faks kot npr. voznik avtobusa drugace, mislijo si da so vec vredni. ampak ne, mislim da smo vsi enakovredni ne glede na sluzbo, spol, izobrazbo, raso, vero, istospolnostjo,.. vsi smo isti in vsi si zasluzimo biti sprejeti v druzbi in na vsako osebo gledati enako.
se mi je pa enkrat zgodil en primer, to pa je da nam je enkrat profesorica geografije razlagala kako so čistilke manj vredne in kako jih ni sram da čistijo.
sploh ne vem kdo jo je zaposlil..
lep pozdrav
Enapuncapac

Re: "manjvredne službe"

ObjavaNapisal Enapuncapac » 20 Feb 2021 14:52

Ja tudi taki ljudje obstajajo žal.. mogoče se ji vrne.sram jo je lahko .. Lp